Mecburi Hizmet Kurasında Sahtekarlık!

DSN- 70. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası için başvuru ve tercih süreci sona erdi. Kura 31 Ağustos tarihinde çekilecek ve 6 bin 500’e yakın doktor yurdun çeşitli bölgelerinde göreve başlayacak. Bu kura süresince özellikle tercih döneminde çok ilginç olayların yaşandığına şahit olundu. Azınlıkta da olsa bazı doktorların çevirdiği entrikalar, alavere dalavereler, arkadan iş çevirmeler, tehdit edenler, hak hukuku hiçe saymalar, sahtekarlıklar vs daha niceleri herkesi derinden üzdü. İşte bu süreç ile ilgili yaşananlardan şikayetçi olan, bizzat kuraya giren doktorların yorumlarından bazılarını derledik;

  • Şu DHY gruplarında bazı doktorların birbirlerine yaptıklarını görünce bazı vatandaşların yaptığı abes gelmiyor artık!…
  • 6 yil once cocukluk hayalimi gerceklestirip tum tercih listemi tipla doldurdum ve cok guzel bir universite hayati yasadim. Bir daha tip oku deseler yine okurum diyordum; ama bu son 3 gun icerisinde DHY’yle alakali o kadar mide bulandirici seyler gordum ve yasadim ki daha yolun basinda bir doktorun mesleginden ve meslektaslarindan nasil sogudugunu deneyimledim. Umarim istediginiz yerler olur da soylediginiz yalanlar, ayagini kaydiririza varan ve can guvenligimden endise etmeme neden olan tehditler bosa gitmez.
  • baştan aşağı çakallık dönen kura. adam ilk 8 tercihini buyuksehirlerin tsm’leri ile doldurmus. nereyi yazacagini son ana kadar saklıyor. cidden doktor oluyonuz da adam olamiyonuz.
  • bu tercihler hep böyle mi oluyor yoksa benim cenabetliğimden mi böyle oldu diye sormak istediğim kura.
    ikinci tercihime yazacak bir yer bulamamam mı, hayyyyvan gibi açılan tsm kadrolarının yanında cücük misali kalan ilçe-il devlet hastanelerine mi şaşırayım bilemedim.
    eş durumu kabul olunanlardan bazıları malum sitede kankilerini kollamak için tercih yapmış, kimisi ikinci tercihini ilk tercih olarak girip milleti ilk sıradan soğutma peşinde. kimisi de “orayı tercih edersen…” diye milleti tehdit ediyor, “biz yazdık neden yazıyorsunuz” diye carlıyor. gerçekten durum böyle. rezalet lan düpedüz.
    tercih dönemi boyunca insanların şu bu hakkına mani olmayayım diye kendimi paraladım, beynimi yaktım resmen. çünkü safım, salağım; insanların hala dürüst olabileceğine inanıyorum. bu kurada anladım ki insanlar çakaldır, insanlar başka insanların hayatlarını derinden etkileyecek konular hakkında bile vicdanları sızlamadan yalan söyler.
    bu kadar basit her şey işte bu insanlar için.
  • Tehdit eden, orası benim için açıldı boşa yazmayın diyen, büyük şehirde kalmak için asistan doktorla fake evlilikler yapan, özel sektöre eş durumu gelince migrosta 1 yıl kasiyerlik yapmış bi kızla evlenip eş durumu yapan yine bu doktor bozuntuları değil mi? Daha sayacak çok şey var. Toplumdaki ahlaki çöküntünün bizim içimizdeki yansımaları bunlar. karakterin mesleği yok maalesef.
  • Üstüne üstlük eş durumundan kabul görmesine rağmen atama sitelerinde başkası için sanal doluluk yaratanlar da cabası ve daha neler neler. İnsan hayatını kurtarması gerekenler insan hayatı ile oynuyor. Ve elden bir şey gelmiyor.
  • Ne yazık ki sistem bozulmuş kokusunu bu arkadaşımıza erkenden göstermiş.
    Umarım teslim bayrağını çekmemiştir genç meslektaşım. Şu 6-7 yılda kaç kere tehdit edildiğimi, “ama ben bilmem kimin yakınıyım görürsün sen”cileri, yapmak zorundasıncıları, kokmuş idari ve mülki çalışanları ve tabi ki olmazsa olmazımız mahkeme duruşmalarımızın sayılarını artık tutmaz oldum.
    Bırakma sevgili meslektaşım sakın mesleğinin onurunu kimseye bırakma!! Bu ne yazık ki aynı mesleği paylaştığın insancıklar bile olsa…
  • Bunlara ek olarak DHY için gittiğin yerde her ay yaptığın puan durumundan başka bir şey konuşmayan bir doktor odası, ilaç firmalarıyla herşeyi bedavaya getirmek için kanka olan hekimler, sırf kendi bilgisizliği ortaya çıkmasın diye seni tehdit eden hoca bozuntuları vb 😦 ama herşeye rağmen her branşta da gözüm kapalı hastamı emanet edebileceğim işini çok iyi yapan hekim arkadaşlarım olduğu için umudumu yitirmiyorum…
  • ‘DHY Dallas’ 31 Ağustos’ta sinemalarda … 🙂
  • Rezalet gibi rezalettir. doktorun en büyük düşmanı bir başka doktordur sözünü doğrulayan bir tercih döneminden geçiyoruz. kendi meslektaşına karşı her türlü çakallığı yapan haysiyetsiz insanlarla dolu bir atama. dün bitmesi gereken tercih süresinin bugün 18:00’a uzatılması ve tercihini kesinleştirenlerin değişiklik yapamaması nedeniyle zaten şeffaflıktan uzak, sinsilikler pesinde olan çomarların ekmeğine yağ sürüldü. umarım taktikleri ters teper, iyi niyetiyle tercihlerini belirten arkadaşlar madur olmazlar. hepimiz için hayırlısı olsun…
  • Hayatımın en uykusuz en sinirli en şaşkın dönemiydi..hadi bir şekilde atanacak herkes Bi sürü pis olaylar dönsede esas sorun biz bu insanlarla çalışacağız hatta tusu kazanınca eşkıdem olacağız😞aklıma geldikçe üzülüyorum neydi günahım diyorum
  • 70.DHY sitelerindeki aşk,entrika, ihtiras ve hırs dolu sürükleyici olayları anlatan unutulmaz dizi: Yalan Rüzgarı

Meslektaşlarımızı mağdur eden bu bazı doktorları kınıyoruz!

Mecburi Hizmet Kurasında Sahtekarlık!” üzerine 2 yorum

  1. Siz doktorların etik olduğunu mu zannediyorsunuz ki..birçok değişik meslekten insan tanımış,pratisyenlik, asistanlık ve uzmanlık yapmış bir hekim olarak ne yazık ki en etik dışı meslek grubunun doktorlar olduğunu düşünüyorum. Acayip ve içi bomboş şişirilmiş bir ego,kendini dünyanın en zeki varlığı zannetmeler; ama ben 6 yıl tip okudumlar… bu kura oyunları daha bunun birinci basamağı.

    Beğen

  2. Ben de bu kuraya katılan pratisyen bir hekimim ve olayları en yakından takip ediyorum.Öncelikle şunu belirtmek isterim ki; kuraya katılan 6400 civarında doktor var ve bu tarz yanlışlar yapan doktor sayısı oldukça azınlıkta.Yani bu durumu bir meslek grubuna mal etmek gibi bir yanlış algı oluşmasın.Her meslek grubunda olan kötü niyetli insanlar maalesef ki bizim meslek grubumuzda da var.Bu kura döneminde yapılan 2 yanlıştan biri ve en sık olanı kurulan kura simulasyon sitesinde kullanıcıların bir kısmı tarafından yapılan manipülasyondur.Diğeri de haberde bahsedilen tehdit edilme durumudur ki bu hukuken suçtur. Ben açıkçası bu 2 yanlışı yaptığı kesinleşmiş olanların isimlerinin bir daha böyle platformlardan yararlanamaması için açıklanması gerektiğini düşünmekteyim.Bu tarz durumların bir daha yaşanmaması adına bunun yerinde bir uygulama olacağını düşünüyorum.Tabi ki bunu yaparken ince eleyip sık dokumak ve hakaret etme, saygısızlık yapmak gibi eylemlerden uzak durulması gerektiğini düşünüyorum.

    Beğen

Yorum bırakın