Doktorlar Genelde Doktorla Evlenir! Çünkü …

Faculty of Medicine sitesinde yayımlanan bir habere göre, 2014 yılında AMA(American Medical Association)’da yayımlanan ‘’Bugünün hekimlerinin iş/yaşam profilleri araştırması’’ nda, hekimlerin yaklaşık yüzde 40’ı ya bir hekimle ya da sağlık profesyoneli ile evleniyor.

Bir meslektaşı ile ya da sağlık profesyoneli ile evli olan doktorların görüşlerine yer verilen çalışmada, doktorların evlilik üzerine görüşleri şöyle…


Bir Kadın Doktor ile Evlenmeniz için 8 Sebep!


Coloroda’da Pediatri Uzmanı eşi ile yaşayan Dr. Steve Sherick’e göre, çoğu hekimin bir hekim ya da sağlık çalışanı ile evlenmesinin nedeni zaman ve ulaşılabilirlik.  Sherick,  ‘’Hayatınıza girecek kişiyi çoğu zaman eğitim hayatınızda bulursunuz. Tıp eğitimi hayatınızda büyük bir yer kaplar ve hayat döngünüzde büyük bir yer tutar. Hastanede özellikle de ihtisas döneminde arkadaşlarınızla geçirdiğiniz uzun çalışma saatleri yeni bir aşkın başlamasını sağlayabilir.’’ diyor.

Moses Taylor Hastanesi cerrahlarından Dr.Krista Bott,  ‘’Haftada yaklaşık 80 saat hastanede çalışıyorum ve etrafımdaki tüm arkadaşlarım doktor.  Hemşire olan eşimle de ihtisas döneminde tanıştım.’’ ifadelerini kullanıyor.

‘Aynı bakış açısına sahip insanlar evlenmeli’
Bazı doktorlar aynı bakış açısını ve tutkuyu paylaştığın insanla evlenmenin mutluluk verici olduğunu söylüyor.
Case Western Reserve Üniversitesi’nden Üreme Biyolojisi ve Biyoetik Bilim Dalından Doç Dr.Kavita Shah Arora bir Üroloji Uzmanı ile evli.  Arora, ‘’Bir doktor olarak inanılmaz yoğun çalışıyorsunuz.  Sizin çevrenizden olmayan insanlara yılbaşında neden çalışmak zorunda olduğunuz ya da gece 2 de neden çalıştığınızı anlatmak çok zor oluyor. ‘’ diyor ve sözlerine şöyle devam ediyor:

‘’Doktor biri ile evli olduğunuzda aynı dili konuşup benzer deneyimleri paylaşabiliyorsunuz.  İlişkinizde ihtiyaç duyulan sorumlulukları her iki taraf da doktor gözü ile değerlendiriyor ve sorumluluk alması daha kolay oluyor.’’

Dr.Sherick’e göre ise, doktorlar benzer zorluklar yaşıyor ve bir doktorun doktor ile evli olması psikolojik ve duygusal yarar sağlıyor.  Sherick, ‘’Bir hastanızı kaybediyorsunuz ya da zorlu bir ameliyat yapıyorsunuz.  Çoğu insan hayatında bir ya da iki kez birilerinin ölümüne şahit olmuştur.  Bu durumu anlamayacak biri ile birlikte olmak zor olabilir.’’medimagazin ifadelerini kullanıyor.medimagazin

Eşiyle aynı dili konuşmanın avantajına değinen bir diğer doktor ise Dr.Bott.  Bott,
’Eşimle aynı dili konuşuyorum, bu da ilişkide boşa konuşmaların önüne geçiyor’’ diyor.

Doktor-doktor evliliğin zor yanları yok mu?
Araştırmaya göre, iki doktor evlendiyse ve çocukları varsa, yoğun çalışma temposunda çocuklarına bakacak güvenilir bir bakıcı bulmaları şart.  Bazı doktorlara göre de doktor çiftlerde, her iki tarafında karar verme mekanizması olarak kendisini görmesi nedeni ile zorluklar yaşanabiliyor.

Yorum bırakın