Tıp Öğrencisi Basketbol’da Türkiye Şampiyonu Oldu!

Tıp Fakültesindeki Staj, Düğün İptal, Sırbistan’a Yolculuk Var!

Red Bull King of The Rock Türkiye Şampiyonu Yunus Berk, yaptığı fedakarlıkların karşılığını aldı!

İzmir, Container Hall’da gerçekleşen Red Bull King of The Rock Türkiye Finali‘nde sadece müthiş sokak basketbolu kapışmalarına değil, yarışmacıların ilginç hikayelerine de tanıklık ettik. O hikayelerden biri de çiçeği burnunda Red Bull King of The Rock Türkiye Şampiyonu Yunus Berk Targan’a ait! Rakiplerini teker teker geçen, son olarak da Ege Dülgar‘a karşı oynadığı finali kazanarak sokak basketbolunun kralı olan Yunus Berk, aynı zamanda bir tıp öğrencisi. 3 Eylül’de katıldığı İzmir elemelerinden sonra elde ettiği başarıyla Türkiye Finali’ne katılmaya hak kazanınca, yapması gereken ödevleri olduğu için gece yarısına kadar çalışmak zorunda kalan Yunus, uykusuz geldiği Türkiye Finali’nde şampiyonluğu elde etmeyi başardı. Ama bu uğurda hem kuzeninin düğününü hem de ertesi sabah gitmesi gereken stajı iptal etti! Hikayenin detaylarını kendisinden öğreniyoruz.

Gitmen gereken bir düğün varmış galiba ama bütün maçları kazanarak, şampiyonluğa kadar buradaki işini uzattın…

Evet! Çok sevdiğim bir kuzenim var, dayımın kızı. Şu sıralar düğün için toplanmaya başlamışlardır. Ben de orada olurum diye düşünüyordum ama buradaki işim haliyle uzadı! Sonuçta böyle bir fırsat da insanın eline bir kez geçer, bunu anlayışla karşılayacaklarını umuyorum. Sonuçta şampiyonum!

Aynı zamanda tıp öğrencisisin. Sabah da hastanede gitmen gereken bir nöbet vardı galiba?

Evet, tıp öğrencisiyim ve son sınıftayım. Bu yıl daha çok staj yapmakla geçiyor. Pediatri bölümünde okuyorum, yarın da hastanede gözlem görevim vardı. Onun için hastaneyi aradım, gidemeyeceğimi söyledim. Zaten görevi ben istemiştim, hem kendim isteyip, hem gidemeyince şekil olarak kötü duracak tabii ama umarım onlar da anlayışla karşılarlar.

red-bull-king-of-the-rock-2016

Basketbolu önce okul takımlarında oynadım ama kötüydük o zamanlar. Daha sonra, okul sonraları tek başıma geliştirdim. Sokakta oynaya oynaya, şut ata ata…

Peki, bu basketbol sevgisi nereden geliyor?

Birinci sınıftan beri spor yapıyorum diyebilirim, ilk kelimem de topmuş hatta (gülüyor). Önce yüzmeyle başladım, ancak onun antrenmanları çok ağırdı ve benim derslere de ağırlık vermem gerekiyordu. Sonraları voleybolla devam ettim, hatta okul takımında Türkiye ikinciliğimiz var. doktorlarsitesi.net Tam bu spora kulüp bazında adım atacaktım ki basketbolla tanıştım. Önce okul takımlarında oynadım ama kötüydük o zamanlar. Sonraları kendi başıma, okuldan sonra geliştirdim. Sokakta oynaya oynaya, şut ata ata… Kulüpte de oynadım ama sakatlandığım için aktif olarak çok fazla devam edemedim.

Derslerle birlikte sporu devam ettirmen zor oldu mu?

Aslında annem ve babam derslerimden geri kalmamamı istedi hep. Babam da doktor ayrıca. Ama öyle eve kapanıp sürekli ders çalışan biri değilim, zaten kafam basıyor (gülüyor). Yani geriye kalan zamanda spor yapabildim hep. Ama elbette tıp öğrencisi olduktan sonra biraz zor oldu. Mesela amatör ligde oynarken, sınav zamanları hep uzak kalıyordum. Bu da moralimi bozuyordu.

“Kardeş acelem var, düğünden bekliyorlar!”

Finalde maç maç baktım, elenirsem düğüne, elenmezsem de Sırbistan’a giderim diye düşündüm. Herhalde düğündekiler artık daha az kızarlar!

Dersleri aksatmıyorsun ama bugün stajı bir tık kırdın gibi…

Yani, aslında ille de orada olmam gerekmiyordu. Ben daha çok staja yeni başladığım için istiyordum, hani gideyim göreyim… Ama işte olmadı. Bunu da aksattık düğünü de (gülüyor).

Peki, Red Bull King of The Rock için ne düşünüyorsun?

Tam bana göre işte! Çünkü başka sebeplerden dolayı takım sporu olarak basketboldan uzak kalanlara bir fırsat doğuyor. Red Bull da sokak basketbolu turnuvasını çok profesyonel şekilde gerçekleştiriyor. Üstelik işin ucunda Sırbistan’daki Dünya Finali de vardı.

Finalde maç maç baktım, elenirsem düğüne, elenmezsem de Sırbistan’a giderim diye düşündüm (gülüyor). dsn Herhalde düğündekiler artık daha az kızarlar. Zaten bir tarafım da oradaydı! Sürekli mesajlar geliyordu, “ne yaptın, kazandın mı?” gibisinden… Aslında bu kadar ilerlemeyi beklemiyordum, dün de ödev yaptığım için uykusuzdum. Kendimi de şaşırttım!

tıp öğrencisi Yunus Berk Targan

Dünya Finali’nde de oyunun tadını çıkarıp, maç maç bakacağım. Çünkü şampiyonluk çok büyük bir hedef, insan o hedefi en başta koyarsa kendisini baskı altında hissedebilir.

Düğündekilere söyledin mi şampiyon olduğunu?

Yok, henüz arayamadım. Ama artık gidince söylerim. Zaten dayım sporcu olduğu için anlayış gösterir, kuzenim de zaten çok sever beni. Sorun olmaz umuyorum. “Bakın, şampiyon oldum da geldim!” diyeceğim.

Peki, Sırbistan’daki Dünya Finali için neler söylersin, beklentilerin ne düzeyde?

Birçok ülkeye gittim ama Sırbistan’a gitmemiştim. Mutluyum, gidip orayı da göreceğim için. Finalde de, aynı burada olduğu gibi tadını çıkartmak istiyorum. Yani maç maç bakacağım orada da. Çünkü şampiyonluk çok büyük bir hedef, insan o hedefi en başta koyarsa kendisini baskı altında hissedebilir.

Yunus Berk Targan böylelikle geçtiğimiz yılın şampiyonu Kıvanç Dinler’le birlikte 17 Eylül’de Sırbistan’da gerçekleşecek Red Bull King of The Rock Dünya Finali’ne katılmaya hak kazandı. Yunus Berk ve Kıvanç’a şimdiden başarılar diliyoruz!

red-bull-king-of-the-rock-2016-şampiyonu-yunus-berk

 

Yorum bırakın