Acil Tıp Uzmanları Derneği’nden FETÖ İddialarına Yanıt!

BASIN AÇIKLAMASI

Acil Tıp Uzmanları Derneği 1999 yılında kurulmuş ve sadece Acil Tıp Uzmanlarının üye olabildiği bir bilimsel meslek kuruluşudur. Acil tıp camiasında acil servis hizmetlerinin iyileştirilmesi ve acil tıp uzmanlığının gelişmesi için çaba göstermektedir. Bu amaçla çok sayıda Ulasal uluslararası bilimsel aktivasyon yapmaktadır. Şu ana kadar yüz civarında kişi ATUDER yönetim kademelerinde yer almıştır ve bu üyeler seçimlerle gelmektedir.

15 Temmuz gecesi ilk tepkiyi koyan ve YK üyeleriyle darbeye karşı ilk geceden itibaren direnen, web sayfasında bunu ilk gün açıklayan ATUDER Yönetim Kurulu aziz şehitlerimizin kanı üzerinden rant elde etmek isteyen muhalif bir güruhun alçak iftiralarına maruz kalmıştır. Son günlerde ATUDER ile ilgili çok yanlış, yanlı ve kötü maksatla basında yer alan haberler ile alakalı olarak:

1.      Prof. Dr. Levent Altıntop’un ATUDER kurucusu ve onursal başkanı olduğu söylenmiştir. Levent Altıntop ATUDER’in kurucusu de değildir, onursal başkanı da değildir. Derneğin kurucuları web sayfamızda mevcuttur ve hiç biri FETÖ kapsamında soruşturma bile geçirmemiştir (ATUDER kurucu üyelerinin isimleri aşağıda belirtilmiştir).

2.      ATUDER Yönetim Kurulunun çoğunluğunun gözaltına alındığı ileri sürülmektedir. 11 Asıl ve 5 Yedek olmak üzere 16 yönetim kurulu üyesinden sadece 1 kişi gözaltına alınmıştır. O da seçimle gelen bir üyedir.

3.      Bu yanlış bilgileri basın mensuplarını da aldatarak onlara aktaranlar ve bu alçak iftirayı atanlar aynı şekilde Dernekler Müdürlüğüne asılsız ihbarlar yaparak, olayları farklı yansıtarak inceleme başlatılmasını sağlamışlardır. Basında yer aldığı şekilde ATUDER şu anda ve Ekim ayında herhangi bir faaliyet yapmaya çalışmamaktadır; çünkü faaliyetleri OHAL kapsamında incelenmektedir.

4.      ATUDER’in marka değerini düşürmek, faaliyetlerine zarar vermek, üyelerini zan altında bırakmak, itibarine leke sürmek maksadı ile medyayı da aldatarak ve suiistimal ederek yapılan ve yaptırılmaya çalışılan karalama, yalan ve iftira kampanyasından kimlerin nasıl istifade etmeye çalıştığı malumdur. Bu şekilde haber ve olaylara güvensizlik zemini de oluşturulmakta yapılan soruşturmalar sulandırılmaktadır.

5.      ATUDER, kendisine yapılan bütün bu haksızlıklara ve karalamalar karşı hukuki mücadelesini yapacağını beyan eder.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur. 

                    ATUDER YK

 

1.    Derneğin Kurucuları

  • Rıfat Tokyay
  • Fettah Fevzi Ersoy
  • John Robert Fowler, JR
  • Hakan Güven
  • Ülkü Ergene
  • Metin Çakmakçı
  • Erdoğan Mütevelli Sözüer
  • Şevket Cumhur Yeğen
  • Murat Pekdemir

Yorum bırakın