TTB KİMİN ÖRGÜTÜ?

4 Eylül’de başını HDP ve bazı kitle örgütlerinin çektiği Emek ve Demokrasi Güç Birliği grubu Bakırköy’de miting gerçekleştirdi. Mitinge HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da katıldı. Önceki gün Alman Süddeutsche Zeitung gazetesine konuşan Demirtaş, PKK’nın eylemlerinin terör olup olmadığına ilişkin soruya ise “Biz PKK’yi terör örgütü olarak tanımlamıyoruz.” cevabını verdi(1). Bu sözler son 24 saatte 24 şehidin verildiği gün söylendi ve ertesi gün yani 4 Eylül’de HDP ve TTB aynı yere aynı şekilde çağrı yaptı. Evet, yanlış duymadınız! Hekimlerin haklarını korumayı, hekimlik mesleğini temsil etmeyi ve ahlakını korumayı, tıp eğitimine katkıda bulunmayı ve  halk sağlığını geliştirip yaygınlaştırmayı amaç edinmiş bir kitle örgütü, ülkemizin sıcak çatışma halinde olduduğu PKK’yı terör örgütü olarak görmeyen bir parti ile aynı çatıda miting düzenlemekte.

TTB’NİN AMACI NE

Kuruluş olarak Türkiye’deki hekimleri temsil eden bi meslek örgütü olması gereken Türk Tabipleri Birliği, bugün ne yazık ki bazı dar grupçu siyasi görüşlerin arka bahçesi konumuna düşmektedir. Bundan tam bir yıl önce Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde mecburi hizmetini yapmakta olan Dr. Abdullah Biroğul’un katledilmesi sonrası bir açıklama yayınlayan TTB, açıklamasında PKK ve terör kelimelerine hiç vurgu yapmadan ‘silahlı saldırı’ gibi olayı değerlendirmişti.(2) TTB’nin bu tutumu ise özellikle hekim kamuoyundan büyük tepkilere neden olmuştu.

 

Geçtiğimiz günlerde terör örgütü PKK’nın Cizre’de polis kontrol noktasına saldırısı sonucu 11 polisimizin şehit olduğu, 3’ü sivil olmak üzere 78 kişinin de yaralandığı terör saldırısına dair tek bir açıklama bile yapmayan TTB; aynı gün İtalya’da gerçekleşen deprem nedeniye İtalya Tabipler Birliği’ne taziye mektubu göndermişti.(3) Elbette bir kitle örgütünün uluslararası olaylarda meslektaşları ile dayanışma halinde olması olumludur fakat kendi ülkesinde polisler, askerler, siviller ve sağlık çalışanları teröre kurban giderken tek bir açıklama yapılmaması üzücüdür.

SORUYORUZ

İstanbul Tıp Fakültesi’nde okuyan genç bir hekim adayı olarak merak  ediyorum ve benimle aynı kaygıları taşıyan arkadaşlarım adına soruyorum. Türk  Tabipleri Birliği, PKK’nın saldırılarına neden sessiz kalmaktadır? Hain terör örgütünün saldırısı sonucu hayatını kaybeden polislerimiz, askerlerimiz ve sivillerimiz bu kuruluş için ‘can’ sayılmamakta mıdır?


1) http://www.mynet.com/haber/politika/hdp-es-genel-baskani-demirtas-pkkya-teror-orgutu-demedi-2616434-1

2) http://www.ttb.org.tr/index.php/Haberler/aciklama-5557.html

3) http://www.ttb.org.tr/index.php/Haberler/italyadeprem-6260.html

İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ ÖĞRENCİSİ EREN ÖZTÜRK

TTB KİMİN ÖRGÜTÜ?” üzerine 3 yorum

  1. TTB nin mesleğimiz açısından ne yaptığını ya da yapmadığını bilmiyor bunu yazan.Kendisi doktor olsun sonra doktorların meslek örgütüne girsin sonra desin ki ben bu bu yanlışları gördüm. TTB böyle yok TTB şöyle diye anca konuşmayı biliyorsunuz. Hep siyasi olarak ön plana çıkıyor diyosunuz yaptığınız eleştiride siyasetten öteye gidemiyor. Ya içinde ol eleştir gördüğün yanlışları düzeltmeye çalış, ya başka bi şekilde örgütlen ya da sus kardeşim.

    Beğen

  2. bu yaziya ben yanit vereyim. ben bir uroloji uzmaniyim. yillardir ttb uyesiyim. aidatlarimi yatiririm. ama bir kere bile kalkip ttb secimlerine gitmedim. ttb nin yonetimlerini cok basarisiz bulurum. mhp secmeni olarak ta soylemlerini hic begenmem. ammaaa bak sevgili kardesim. ttb yonetimi babadan ogula gecen bir hanedanin elinde degil. secimle geliyor. sen, ben, o, bu ttb politikalarindan rahatsizsak bi zahmet kalkacaz ttb secimlerinde oy kullanacaz. kendi dusuncemizde insanlari sececegiz. yoksa hekimler ttbye sahip cikmaz sadece %5 i oy kullanirsa boyle klikler ttbye hakim olur.

    Beğen

Yorum bırakın