Sağlık Bakanımız Sayın Recep Akdağ’dan Mecburi Hizmet Doktorlarına Müjde!

Sağlık Bakanlığı 70.Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası Tebligat Sonuçları 9 Eylül Cuma günü mesai sonunda yayınlandı. 

Tam bayram öncesi yayınlanan ve 9 günlük resmi bayram tatiline denk gelen 70. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü tebligat sonuçları 25 Eylül’de Tıpta Uzmanlık Sınavı’na (TUS) girecek olan 10 bin’den fazla doktoru mağdur edecek, daha fazla stres ve kaygıya sokacaktı.
Dünyanın en zor sınavlarından biri olarak kabul edilen TUS öncesi hekimlerimizin yaşayacağı bu stres onların geleceklerini etkileyecekti. Sayın Bakanımız ve Bakanlığımızdan mehil müddet süresinin 1 hafta daha uzatılması ve 3 Ekim Pazartesi gününe kadar süre tanınmasını sosyal medya hesabımızdan talep ettik ve duyurduk. 

Hekimler de özellikle twitterda  etiketiyle seslerini Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a duyurmaya çalıştı.

Hatta bununla ilgili change.org’da PRATİSYEN HEKİMLER MAĞDUR imza kampanyası da başlatıldı.

ve Bayram gününe girdiğimiz ilk saatlerde Sayın Bakanımız Recep Akdağ’dan müjdeli haber geldi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ

Sağlık Bakanı Recep Akdağ

Sağlık Bakanı Recep Akdağ

Sağlık Bakanlığı 12 Eylül 2016 tarihi itibariyle şu duyuruyu paylaştı:

  1. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası neticesinde Bakanlığımız ve Bağlı Kuruluşlarına Yerleşen Tabip ve Uzman Tabiplerin Dikkatine!

9 Eylül 2016 Cuma günü yayımlanan tebligat sonuçlarına göre; tebligat tarihi ile en son göreve başlama tarihi arasında Kurban Bayramı tatilinin bulunması nedeniyle göreve başlamada aksaklıklar yaşanmaması ve olası mağduriyetlerinin önlenmesi için tebligat tarihi Bakanlık Makam Onayı ile 19 Eylül 2016 Pazartesi  olarak değiştirilmiştir. İlgililerin  19 Eylül 2016 Pazartesi gününü  tebligat tarihi olarak dikkate alıp yasal mehil suresince göreve başlamaları gerekmektedir.

İlanen duyurulur.


Sayın Bakanımıza teşekkür ediyor ve TUS’a girecek ve göreve başlayacak olan tüm hekimlerimize başarılar diliyoruz. DSN

Yorum bırakın