Tıp Hasta Başında Öğrenilir Sınıfta Değil!

TRAKYA Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından her yıl yeni gelen öğrenciler için düzenlenen Beyaz Önlük Töreni Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Törene Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cem Uzun, Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Prof. Dr. Mümin Şahin, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, akademisyenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Törende 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında Tıp Fakültesi’ne birinci sıradan giren Berk Candaş öğrenciler adına gerçekleştirdiği konuşmasında “İnsanlığa hizmet etmek için beyaz önlüğümü giyerek hekimlik eğitimime başlıyorum. Hepimizin yolu açık olsun” dedi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, Beyaz Önlük Töreni tarihçesi hakkında bilgi vererek başladığı konuşmasında bu yıl tıp fakültesine 243 öğrencinin kaydolduğunu belirterek “Biz üzerimize düşenin en iyisini yapmak istiyoruz. Bizden önceki yönetimlerimiz eğitim konusunda büyük işler başarmışlar. Biz de her yılımızın bir öncekinden daha iyi olması için çalışacağız. Size Sir William Osler’in ‘Tıp hasta başında öğrenilir, sınıfta değil.’ sözünü ilk ders niteliğinde söylüyorum. Zamanınızı kliniklerde geçirin. Beyaz önlüğünüz çalışmaktan kirlenebilir. Bu sorun değil. Çaresi var. Ama önemli olan yüreğinizi ve zihninizi kirletmemeniz ve aklınızı başkasına teslim etmemenizdir. Tek yol göstericinizin akıl ve bilim olduğunu unutmayın” dedi.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu Tıp Fakültesi’ne birinci sıradan giren Berk Candaş ile Söylem Toksöz’ün beyaz önlüklerini giydirdi. Ardından Tıp Fakültesi öğretim üyeleri ile törene katılan öğretim üyeleri tarafından öğrencilere beyaz önlükleri giydirildi. Tören meslek andının okunmasıyla son buldu.

ESKİ ÖĞRETİM ÜYELERİ BEYAZ ÖNLÜK GİYDİRDİ

Öte yandan Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Beyaz Önlük Töreni’ne emekli öğretim üyelerinden Prof. Dr. Gültaç Özbay, Prof. Dr. Aydın Altan, Prof. Dr. Armağan Tuğrul, Prof. Dr. Adnan Görgülü, Prof. Dr. Işıl Günday, Prof. Dr. Murat Tuğrul, Prof. Dr. Siranuş Kokino, Prof. Dr. Zafer Pamukçu ve Yrd. Doç. Dr. Ratip Kazancıgil de katıldı. Törende öğrencilere önlük giydiren Yrd. Doç. Dr. Ratip Kazancıgil yaptığı konuşmada “Hekimlik mesleğinin genç yolcuları, bugünkü program bana 80 yıl öncesini hatırlattı. Bunun heyecanı içindeyim. Siz öğrenciler sera çiçekleri gibisiniz. Büyük emek harcanarak, çok çaba sarf edilerek yetişeceksiniz. Sizlere bu yolda başarılar dilerim” dedi.

Prof. Dr. Gültaç Özbay yaptığı konuşmada “Bu meslek çok acılı ve zevkli. Bu yolda hepinize başarı, ailelerinize sabır diliyorum ve kutluyorum” dedi. Prof. Dr. Armağan Tuğrul konuşmasında “Harika bir mesleği seçtiniz. Çok mutlu olacaksınız. İnsanları sevin. Zor denilen bu yol size zor gelmeyecektir. Hepinizi kutluyorum” dedi.

İLK DERS

Beyaz Önlük Töreni ile başlayan Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi 2016-2017 Eğitim- Öğretim Yılı Uyum Programı devam ediyor. Program kapsamında Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, öğrencilere dün Tıp Fakültesi Amfi Binası’nda ilk dersi gerçekleştirdi. Derste Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir ve Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Ahmet Tezel de bulundu. Derste ilk olarak öğrencilerle tanışan Rektör, daha sonra Edirne’yi ve üniversiteyi tanıttı. Medeniyetimizin geçirdiği süreçlerden ve Edirne’de medeniyetimizin izlerinden bahseden Rektör Tabakoğlu, tarihten bu yana bir eğitim şehri olan Edirne’nin Fatih Sultan Mehmet gibi bir şahsiyeti yetiştirdiğini ve bu misyonun günümüzde 34 yıllık birikimiyle kurumsallaşmasını tamamlamış olan Trakya Üniversitesinin, güçlü öğretim üyesi kadrosuyla devam ettirdiğini belirtti. Üniversite hakkında tüm detayları öğrencilere aktaran Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, bilimin uçsuz bucaksız bir deniz olduğunu ve bu zamana kadar gelinen noktanın o denizden bir tas su kadar bile olmadığını ifade etti. Rektör öğrencilere tavsiye olarak “Bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Bu yolculukta sorgulayıcı olun. Her şeyi kabul etmeyin. İnceleyin, araştırın, bilginin sınırlarına gelin. Bilginin sınırlarına gelince de kendinizi zorlayın. Sevdiğiniz bir konuda uzman olun ve o konunun da sonuna kadar gidin” dedi

 

Yorum bırakın