Köy Okullarındaki Çocukların Yardımsever Doktoru: Enes Başak!

Şırnak’ın Silopi ilçesinde aile hekimliği yaptığı sırada köydeki öğrencilere Matematik dersi veren doktor Enes Başak, görev yerinden ayrılmasına rağmen köy çocuklarını unutmadı. Şu anda Çorum’da görev yapan Başak, Köy okulları Yardımlaşma Platformunu’nu kurarak ihityaç sahibi okulların eksiklerinin tamamlanması için çalışıyor.

Şırnak’ta köy okullarındaki çocuklara matematik kursları verdiği dönemde yardım projelerine de başladığını söyleyen Başak, Yaklaşık 4 aydır Çorum’da görev yapıyorum. Ancak köy okullarındaki çocukların eğitimlerine devam edebilmeleri için desteğe ihtiyaçları olduğunu bizzat gördüm” dedi. Başak, ‘Köy Okulları Yardımlaşma Platformu’ projesine 4 Ekim’de başladıklarını ve yardımları tek çatı altında toplayarak daha fazla okula ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Başak, “Yardımsever insanlar duyurular üzerinden bizimle iletişime geçiyor. Bizde yardımları okullara ulaştırıyoruz. Bugüne kadar yüzlerce insan yardım malzemesi gönderdi. Bundan sonrada köylerde eğitime ihtiyaç duyan çocuklar için yardımlarını esirgemeyeceklerini biliyoruz” diye konuştu.

2 haftada 5 okula yardım

Son 2 hafta içerisinde Mardin, Muş, Çorum, Şırnak ve Mardin’de 5 köy için yardım ulaştırılan projede 2 anaokulu için İKEA mobilya ve Seyyah Yardıma Giden Yol isimli STK dışında herhangi bir kuruluştan destek almadıklarını belirten Başak sözlerine şöyle devam etti: Elimden geldiğince bu projeyi geliştirecek ve daha geniş bir yelpazeye ulaşması için çalışacağım. Başta devletimizin baş aktörleri olmak üzere özel kuruluşları da aramızda görmek istiyoruz.

Esra Can Sinav / Haber Merkezi

Yorum bırakın