29 EKİM – 4 KASIM KIZILAY HAFTASI

Kızılay Haftası dolayısıyla, 15 Temmuz gecesi kahramanlık gösterilen İstanbul’un 11 ayrı noktasında kan bağış etkinliği düzenlendi. Türk Kızılayı İstanbul Şubesi tarafından “Vatan Sana Kanım Feda” sloganıyla organize edilen kan bağışı etkinliğine Başbakan Binali Yıldırım ve bazı Bakanlar kan bağışı yaparak destek verdi. 

15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Atatürk Havalimanı, Saraçhane-Kısıklı-Taksim meydanları, Çengelköy Polis Karakolu, Dolmabahçe’deki Başbakanlık Ofisi önü, Vatan Caddesi ve Acıbadem Türk Telekom’da düzenlenen kan bağışı etkinliğine İstanbullular yoğun ilgi gösterdi.

Türk Kızılayı İstanbul Şubesi tarafından organize edilen etkinliğin 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ndeki noktasına Başbakan Binali Yıldırım, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul Valisi Vasip Şahin, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ve organizasyonu gerçekleştiren Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım da katıldı. Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık da kan bağışında bulunan Başbakan Yıldırım ve Bakanların, kan bağışı öncesi sağlık kontrollerini yaptı.

“Onlar can verdiler, biz de kan vereceğiz”

Kan bağışının önemine dikkat çekmek için kan bağışında bulunan Başbakan Yıldırım, 15 Temmuz şehitlerini hatırlatarak, “Onlar can verdiler, biz de kan vereceğiz. Onların verdiklerinin yanında bizimkinin esamesi bile okunmaz, adı bile olmaz. Ama insanı yaşat ki devlet yaşasın, prensibimiz bizim insana, vatandaşa, millete olan borcumuzu, sadakatimizi gösteriyor. Tabi ki kanımız da, canımız da gerektiğinde bu ülke, millet için her fert, 79 milyonun her bir ferdi hazır ve nazırdır. Onda hiç bir tereddüdümüz yok. Dolayısıyla sağlıklı nesiller yetişmesi ve Sağlık Bakanlığımızın kan ihtiyacının karşılanması adına bu anlamlı kampanyaya şahsım ve bakanlarım olarak katılmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum” dedi.

Başbakan Yıldırım, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden diğer kan bağış noktalarına da bağlanıp vatandaşlarla görüntülü olarak konuştu. Kızılay Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Turunç’tan Saraçhane’deki kan bağışı hakkında bilgi alan Yıldırım, 15 Temmuz gecesi gazi olan Çengelköy Mahallesi Muhtarı Can Cumurcu ile de görüştü.

“Kan bağışı 2 milyonun üzerine çıktı”

Kampanyaya destek için kan bağışında bulunan Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise, “Şükürler olsun 2 milyon ünitenin üzerine çıktık. Bu Türkiye için bir hayaldi. Sayın Cumhurbaşkanımızın meselenin başından beri arkasında durmasıyla bugün Türk Kızılayı büyük bir muvaffakiyeti göğüslemiş durumda. Hem güvenli hem de başka amaçlar için de kullanabileceğimiz, ilaç yapmak için de kullanabileceğimiz biçimde kan topluyoruz” dedi.

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık ise, Türk Kızılayı İstanbul Şubesinin düzenlediği “Vatan Sana Kanım Feda” adlı kan bağışı kapsamında, Anadolu Yakasında 4, Avrupa Yakasında 7 olmak üzere 15 Temmuz şanlı direnişinin gösterildiği noktalarda kan toplanacağını söyledi. Kınık, İstanbulluların kampanyaya büyük ilgi gösterdiğini de dile getirdi.

Bu önemli organizasyonu düzenleyen Şube Başkanı İlhami Yıldırım ise, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “15 Temmuz gecesi asker kılığına girmiş vatan hainlerinin kan döktüğü noktalara, Kızılay olarak kan bağışı etkinliği düzenledik. Dedik ki ‘Vatan sana kanım feda’. Büyük milletimiz demokrasiyi koruduğu ve darbeleri reddettiği gibi aslında bizim Kızılay Haftamızı da kutlamamızı sağlamış oldu. Türk milleti darbecileri engeller ama tek damla kan akıtmaz. Ama başkası için de kanını seve seve verip karşısındaki vatandaşımıza da hayat buldurur. Bu sebepten dolayı kampanyamız çok önemli” diye konuştu.

 

Yorum bırakın