Kanser Hastası Doktor ‘Söz uçar, yazı kalır’ ismiyle kızı için kitap yazdı!

Yaklaşık 12 yıl önce böbrek kanseri tanısı konan ve halen hastalıkla mücadele eden Türk Tabipleri Birliği Yüksek Onur Kurulu üyesi Dr. Ali Özyurt (54), 7 yaşındaki kızı Neşe için, ‘Söz uçar, yazı kalır’ adıyla anıları ve şiirlerinden oluşan bir kitap yazdı.

Aktivist, doktor ve kanser hastası olarak yaşadıklarını kızına bütün çıplaklığıyla anlatan Dr. Özyurt, kaybetmeyi göze alamadığı anılarını şimdiden kızı ve okurlarıyla paylaşıyor.

EN ÇOK KIZIMI DÜŞÜNDÜM
Kanserle beraber bir yandan ölümü düşünürken, bir yandan da yaşama sımsıkı sarıldığını ve sevdiklerine daha çok zaman ayırdığını anlatan Dr. Özyurt, 2015 Ağustos’ta ilaç yan etkileri nedeniyle sorunlar yaşamaya başladı. Sorunların kontrolü için hastaneye yattığında ölüm korkusu geldi. Dr. Özyurt, “En çok kızımı düşündüm. Küçüktü, ölürsem benimle ilgili anıları kalmaz endişem vardı. Beni ve ailemi kısmi olarak tanımasını istedim” diyor.

SÜRPRİZ BEBEK HAYATA BAĞLADI
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde yeni jenerasyon ilaçlardan birinin erken erişim programına alınan Dr. Ali Özyurt’un hastalıkla mücadelesi sürerken, meslektaşı eşi Hazan ile hiç beklemedikleri bir şey oldu. Eşi hamileydi. Kızları Neşeyi 2009’da kucaklarına aldılar. Dr. Özyurt, “Çocuk sahibi olmak en son düşündüğüm şeydi. Hatta istemiyordum bile. Ama Neşe’den sonra ne kadar yanlış düşündüğümü anladım. Neşe bize sadece neşe vermedi. Aynı zamanda umut aşıladı, karamsarlığımızı aldı. Hayata bağladı” diyor.

Mesude ERŞAN

Yorum bırakın