Türk Tıp Öğrencileri 25 Kasım’ı Unutmadı! VİDEO

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü (İngilizce: International Day for the Elimination of Violence against Women), 1999 yılında kadına yönelik şiddete karşı toplumda farkındalık yaratmak amacıyla Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kararı ile ilan edilen gündür.

Bu günün 25 Kasım olarak belirlenmesinin nedeni 1960 yılında Dominik Cumhuriyeti’nde meydana gelen bir olaya dayanmaktadır. Ülkeyi diktatörlükle yöneten Rafael Trujillo’ya karşıtlığıyla bilinen Mirabal Kardeşler adlı üç kız kardeş, Trujillo’nun: “Ülkede iki tehlike var: Kilise ve Mirabal Kardeşler” şeklinde yaptığı açıklamadan günler sonra tecavüz edilerek vahşice öldürüldüler.

Bu anlamlı günü Türk Tıp Öğrencileri Birliği’ne bağlı tıp fakültesi kulüpleri de unutmadı ve bu gün için etkinlikler, farkındalık çalışmaları, afişler, broşürler ve sosyal medyada çeşitli video ve görseller hazırlayıp paylaşan tıp öğrencileri kadına şiddete dikkat çekti.

“Bir çığlık koptu bu gece, hepimiz sağırdık
Bir kadının feryadına kulaklarımızı tıkadık. ”

Sokakta yankılanan çığlık, senin çığlığın insanlık. Sessiz kaldığın her darbe senin ayıbın. Canı acıtılan, bastırılan, susturulan sensin! SUSMA! Susarsan eğer başın eğik gezersin. Sıranın gelmesini beklersin: sana, eşine, kızına.. Korkarsan ve susarsan eksik kalırsın. İnanmam insanlığına. Şiddete sessiz kalma!
#25kasımkadınayönelikşiddetlemücadelegünü#şiddeteHAYIR #turkmsic #scora#afyonkocatepetöb

25-kasim-kadina-siddete-hayir


Yorum bırakın