İmza Kampanyasına Destek Hızla Artıyor: Sağlıkta Şiddet Yasası Çıksın!

Sağlık çalışanlarının maruz kaldıkları şiddet olayları diğer çalışanlardan çok daha fazladır. Bir çalışmada sağlık kurumunda çalışmanın diğer iş yerlerine göre şiddete uğrama yönünden 16 kat daha riskli olduğu gösterilmiştir. Araştırmalar hastalar kadar hasta yakınlarının da sağlık çalışanlarına şiddet uyguladığını göstermektedir. (1)
Ciddi yaralanma dışındaki şiddet olayları genelde kayıt altına alınmaz yani resmi kurumlar dahil kimsenin haberi olmaz. Basına yansıyan şiddet olaylarından çok daha fazlasına sağlık çalışanları şahit olmaktadır.

Şiddet olaylarının ne kadar fazla olduğunu sağlık çalışanları çok daha iyi bilmektedir ve hala yasalarca sağlıkta şiddeti azaltacak etkin bir düzenleme bulunmamaktadır.
Aralık ayı içerisinde basına da yansıyan bir çok şiddet olayı meydana gelmesi sonrası Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu bir imza kampanyası başlattı.

Bir Haftada 5700 İmza

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu‘nun (AHEF) change.org üzerinden 15 aralıkta başlattığı imza kampanyasına altı günde 5700 kişi destek verdi. İmza kampanyası sayfasında aralık ayında meydana gelen şiddet olaylarına da yer verildi. 2-9 aralık tarihleri arasında meydana gelen şiddet olaylarının listesine bakıldığında 8 günde 10 şiddet olayının kayıt altına alındığı görünmektedir.

AHEF imza kampanyası sayfasından yetkililere şöyle seslendi

Meslektaşlarımız öldürülüyor, dövülüyor, vuruluyor, saldırıya uğruyor. Ve ne yazık ki, halkımız değil belki ama bakanlığımız, kanun koyucularımız, devletimiz unutuyor bizi.. Unutuyor sağlık çalışanlarını.
SAĞLIKTA ŞİDDET YASASI LÜTFEN BİR AN ÖNCE ÇIKARILSIN! ÖLDÜRÜLMEMİZİ BEKLEMEYİN!
YENİ BİR KAMİL FURTUN, YENİ BİR ERSİN ARSLAN OLMASIN!
HALKIMIZA ÇAĞRIMIZDIR! SİZLERE ŞİFA DAĞITAN ELLERE DESTEK OLUN, LÜTFEN KAMPANYAYI İMZALAYIN!
TÜM MESLEK ÖRGÜTLERİNE ÇAĞRIMIZDIR! BİRLİKTE MÜCADELE EDELİM!
TÜM SİYASİ PARTİLERE VE HÜKÜMETE ÇAĞRIMIZDIR! LÜTFEN SAĞLIKTA ŞİDDET YASASI BİR AN ÖNCE ÇIKARILSIN!

İmza kampanyasındaki destekçilerin bazı yorumları ve kampanyayı destekleme nedenleri ise şu şekilde oldu;

  • İnsan hayatını kurtarmak için yemin etmişken biz de güvenli ortamda yaşamak için (Arzu Özyer Bektaş / Kocaeli)
  • İşimi yaptığım için şiddet görmek istemiyorum (BARIŞ GÜLER / Manisa)
  • Karşılıklı hoşgörü olduğu sürece saygi sevgi olduğu sürece… Şiddete Hayır… (ÖMER Yıldız / Muğla)
  • Sağlık çalışanlarına yapılan şiddete karşı bir an önce önlem alınması gerektiğini düşünüyorum ve insanların bu konuda eğitilmeleri gerekli eğitilemiyorsa caydırıcı önlemler alınmalı (Okan Özen / Mugla)

Sağlıkta Şiddet Yasası Bir An Önce Çıkarılsın! diyorsanız buraya tıklayarak imza kampanyasına destek olabilirsiniz.

DoktorlarSitesi.Net

Yorum bırakın