Bu Doktorlar Çocukların Yüzünde Mutluluk Oldu

DSN- İstanbul Üniversitesi İstanbul Çapa Tıp Fakültesi öğrencileri ve mezunu doktorlar Şanlıurfa’da okul çocuklarının yüzünü güldürdü, onları mutlu etti.

İstanbul Tıp Fakültesi (İTF) bünyesinde bir öğrenci kulübü olan Gezi Kulübü (GEZİTF) zorlu tıp eğitimine kısa molalar verip geziler düzenleyen, gezerken öğrenmeyi ve eğlenmeyi amaçlayan bir kulüp. Sadece gezmek için değil zaman zaman yardım için de geziyorlar. Bunun en son örneği Şanlıurfa’da yaşandı. Urfa’nın Yukarı Kesmekaya Köyü’ndeki okul çocuklarının yardım seslerine kulak veren GEZİTF çocukların ihtiyacı olan her şeyi başından sonuna kendileri birebir ilgi ile hazırlayıp yerine ulaştırdı.

Geçtiğimiz günlerde bu yardım çağrısı için malzemeleri ile yola çıkan ve öğrencilere kavuşan kulüp üyeleri hem topladıkları yardımları dağıttı, hem o ana tanıklık etti, hem o mutlulukları ve unutulmayacak anları yerinde yaşadı hem de çocuklarla birlikte oyunlar da oynayarak onların da hayatlarında unutulmaz olarak yerlerini aldı.

İTF Gezi Kulübü Başkanı dönem 4 öğrencisi Stj. Dr. Emirhan Kandemir tıp öğrencilerinin bu tür etkinlik ve faaliyette bulunmalarının onların fakülte başarılarını da artırdığını gösteren çalışmaların olduğunu belirtti.

Kulüpten sorumlu öğretim üyesi Prof. Dr. Ümmühan İşoğlu Alkaç, öğrencileri ile gurur duyduklarını bu tür yardım gezilerinin kendilerini hem duygulandırdığını hem de çok mutlu ettiğini söyledi. Bunun da tıp eğitiminin bir parçası olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Ümmühan İşoğlu Alkaç yurdun dört bir yanında görev yapan İstanbul Tıp Fakültesi mezunu doktorların da bu faaliyetlerde yardım ve desteklerinin İTF ruhu ile her zaman devam edeceğini belirtti.  

İstanbul Tıp Fakültesi Öğrenci Kulüpleri sorumlusu Prof. Dr. Günay Güngör, GEZİTF’nin bir sonraki adresinin de Hakkari’deki bir köyü okulu olduğu müjdesini verdi.

DoktorlarSitesi.NET olarak çocukların yüzünü güldüren onların mutluluğuna şahit olan tüm herkese teşekkür ediyor bu tür organizasyonların tüm fakültelere ve tüm ülkemize örnek olmasını diliyoruz.

İTF GEZİ KULÜBÜ-GEZİTF (Kulüp Sorumlu Hocası Prof. Dr Ümmühan İşoğlu ALKAÇ)
İTF KULÜPLER SORUMLUSU (Prof. Dr. Günay GÜNGÖR)
İTF 2016 MEZUNİYET KOMİTESİ
FATİH TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ HEKİMLERİ
İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ MENSUPLARI
Dr. Erol GÜNEN
Dr. Mehmet Ali ÇİFTÇİ
Stj. Dr. Emin Osman YAVUZ
Stj. Dr. Emirhan KANDEMİR
“İstanbul Tıp Fakülte’li Olmak Ayrıcalıktır, çünkü; İTF Hekimden fazlasını yetiştiriyor…”

Yardım, katkılarınız ve takip için  İTF Gezi Kulübü | Facebook

Gezi Kulubü ~ ITF (@gezitf_) • Instagram photos and videos

Yorum bırakın