Bir Şişenin İçinde Bir Bebeği Yetiştirebilir Misiniz?

Bir Şişenin İçinde Bir Bebeği Yetiştirebilir Misiniz ? Bilim, ucu bucağı olmayan büyük bir derya ve biz insanlarda kendi yaptığımız sallarla, pusulasız dolaşmaya başlamış denizcileriz.

Geçtiğimiz hafta, Philadelphia Çocuk Hastanesi’nde doktorlar, sıcak embriyon sıvısı ile dolu bir plastik torbada kuzu fetuslarını bir rahmın dışında canlı tutarak önemli başarılar elde ettiğini ve fetüsün kalp sirkülasyonunu oksijenli şekilde bir filtreyle saklamaya devam ederek sürdürdüklerini açıkladılar. Bir sonraki gen devriminde, acaba şişelerde bebekleri görecek miyiz? Acaba “Cesur Yeni Dünya” – Aldous Huxley’in müthiş bir eseri- kontrol altına alınacak mı?

Ekip, insan cenini koyabilecekleri “BioBag” teknolojisi üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Bu sayede prematüre doğmuş bebeklerin yaşama şansının arttırılabileceği söyleniyor.

ETİK PROBLEMLER

Bu gelişmeler bazı etik sıkıntıları da gündeme getirdi. Örneğin bu yapay rahimler, bir annenin gebelik sürecindeki bazı gen ekspresyonlarını yerine getiremeyecekler. Bu durumsa kendi içerisinde ileri derecede handikaplar taşıyor. Ve bebeğin gelişimini etkileyebileceği söyleniyor.

Yorum bırakın