Tıbbiyeden Mardin’e Kardeşlik Köprüsü

DSN- Her şey bir köy okulu öğretmeninin kulüp başkanlarına e-posta atması  ile başladı: Mardin’in Derik ilçesinin Direkli köyündeki Hacı Ahmet Irmak ilkokul ve ortaokul öğrencileri kitap okumak istiyorlar fakat okuyacak kitap bulamıyorlardı. İstanbul Tıp Fakültesi Atatürkçü Düşünce Kulübü bu e-posta üzerine seferber oldu. 300 mevcudu olan okul için, kitap kampanyası büyük ilgi gördü ve 750 kitap toplandı.

İstikamet Direkli Köyü

Mardin’e gelen İstanbul Üniversitesi Atatükçü Düşünce Kulübü yöneticileri Eren Öztürk ve Güldane Keleş,  İlçe Milli Eğitim Müdürü tarafından karşılandı. Heyet, önceden kargolanan kitapları, Direkli Hacı Ahmet Irmak İlkokulu’na teslim etmek üzere köye ulaştı. Okul müdürü ve öğrencilerin büyük bir mutluluk ve ilgisiyle karşılaşan ADK yöneticileri, köyün ve okulun sorunlarını bizzat öğrencilerden dinleme fırsatı buldu. Sınıflarda büyük bir heyecanla kitapları paylaşan öğrenciler, İstanbul’daki ağabeylerine ve ablalarına teşekkür mektupları yazacaklarını söylediler. Vatan mücadelesinin her alanda yürüdüğü bu dönemde, kurulan “Tıbbiyeden Mardin’e Kardeşlik Köprüsü” önümüzdeki yıllarda mücadelenin başarıya ulaşmasıyla kuşkusuz daha da güçlenecek.

Zorunlu Değil Gönüllü Hizmet

ADK yöneticisi Eren Öztürk ve Güldane Keleş, kitapları kargo ile göndermek yerine, bizzat teslim edebilmek, öğrencilere dokunabilmek için Mardin’e geldiklerini belirtti. Öztürk: “Zorunlu hizmet kavramı sebebiyle Mardin gibi yerler için bize istenmeyen bölge olarak gösterilmeye çalışılıyor. Sürekli terör olaylarıyla anılan bu bölgenin vatan toprağı olduğunu ve doktor olunca burada hizmet verebileceğimizi de düşünerek Mardin’e bizzat gidip bölge halkı ve öğrencilerle temas kurmak istedik. Gelecekte bizim için bu bölgelere hizmet etmek bir zorunluluk değil, büyük bir mutluluk kaynağı olacak.” dedi.

Yorum bırakın