Doktora Şiddete 7 yıl 2 ay hapis cezası!

Türk Cerrahi Derneği’nden açıklama,

Değerli Üyelerimiz,

Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim Araştırma Hastanesi’nde görevi başında hasta yakınlarının fiziksel şiddetine maruz kalan Doç. Dr. Oğuz Hasdemir adına Derneğimizin müdahale talebinde bulunduğu ve TCD Hukuk bürosu avukatları tarafından takip edilen ceza davasının 11.07.2017 günü yapılan üçüncü celsesinde karar verildi. Sanıkların, nitelikli kasten yaralama suçunu işlediğini sabit gören mahkeme, her üç sanık için ayrı ayrı olmak üzere 2 yıl 4 ay 20 gün, toplamda 7 yıl 2 ay hapis cezasına hükmetti. Bilgilerinize saygılarımızla,

Türk Cerrahi Derneği Yönetim Kurulu

Olay nasıl olmuştu:

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği doktorlarından Doç. Dr. Ahmet Oğuz Hasdemir’in hasta asansöründe 4 hasta yakınının saldırısına uğradığı belirtildi.

Kafasından ve dizinden yaralandığı bildirilen Hasdemir’in, kafatası ve dizindeki kırıklar nedeniyle, acil ameliyata alındığı ve hayati tehlikesinin bulunduğu kaydedildi.

Açıklamada, “Şiddet kimden gelir ise gelsin haklı bir gerekçesi olamaz. Hele hele görevi başındaki bir doktorumuza yönelik şiddet asla kabul edilemez. Bu elim saldırıyı kınıyor, Bakanlık olarak konunun sonuna kadar takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Adli makamlara intikal eden olayın Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ tarafından dikkatle takip edildiği vurgulanan açıklamada, Bakan Akdağ’ın “şiddete uğrayan sağlık çalışanlarına yönelik hukuki destek sağlanması” yönündeki talimatıyla gereken işlemin yapıldığı bildirildi.

Yorum bırakın