LYS Birincisinin Tercihi Özel Tıp Fakültesi Oldu!

2017 Lisans Yerleştirme Sınavı’nda MF-1, MF-2, MF-3 ve MF-4 puan türünde 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Beyza Gürbüz tıp fakültesini tercih etti.

Ankara Muradiye Nene Hatun Kız Fen Lisesi mezunu ve Kahramanmaraş Afşin doğumlu olan Beyza Gürbüz Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandı.

Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) YGS-1, YGS-2 ve YGS-6’a Türkiye 2’incisi olan Gürbüz, LYS MF-1, MF-2, MF-3 ve MF-4 alanında da Türkiye birincisi olarak başarısını perçinledi.

Gürbüz, “Çok çalıştım ve düzenli çalıştım. Ailem ve okulum her zaman yanımda oldu. Her zaman bir programım oldu çalışırken. Haftalık, aylık programlarım vardı ve hangi gün ne çalışacağımı belirlemiştim. Başarı bir anda olmuyor. Çocukluğumdan beri çok çalışıyorum” dedi.

GÜRBÜZ: ARAŞTIRMA MERKEZLİ BİR ÜNİVERSİTE OLDUĞU İÇİN MEDİPOL’Ü TERCİH ETTİM

2017 LYS Türkiye Birincisi Beyza Gürbüz, akademik alanda hızlı bir şekilde yol alabilme imkanının tercihlerinde belirleyici olduğunu söyledi ve kendisini araştırma alanında geliştirmek istediğini belirtti. Gürbüz, araştırma merkezli bir üniversite olması ile gerek yurt içi gerekse de yurt dışı olanaklarından ötürü Medipol’ü tercih ettiğini kaydetti.

Yorum bırakın