Tıp Kazananların/Okuyanların Sosyal Medyada Takip Etmesi Gereken Hesaplar!

ÖSYM, ÖSYS sınav sonuçlarını açıkladı. Tüm adaylara hayırlı olsun ve tabi ki özellikle TIP kazanan arkadaşlarımızı kutluyor tebrik ediyor aramıza hoş geldiniz diyoruz.

#DSN (doktorlarsitesi.net) olarak biz de bu arkadaşlarımıza hem tıp okurken hem de hekimlik mesleğini icra edecekleri zaman mutlaka takip etmeleri gereken, eğitimlerinde ve mesleklerinde faydalanacakları sosyal medya adreslerini derleyelim listeleyelim dedik.


1- DoktorlarSitesi.NET 

Türk Tıp Öğrencileri Birliği tarafından tıp öğrencileri ve hekimlerin oyları ile 3 yıl üst üste ‘Yılın Sağlık Sitesi’ seçildi. Sadece Tıp ve Sağlık Dünyasının değil artık Türkiye’nin önemli site ve sosyal medya hesaplarından biri haline gelmiş olan @doktorlarsitesi’nin tüm hesaplarını takip etmenizi öneriyoruz, belki de zaten takip ediyorsunuz Facebook’ta takipçi sayımız 1 milyon 170 bin oldu. Aynı şekilde Instagram’da da 135 bin takipçiyi aştık. Sağlık çalışanlarının Türkiye’deki istisnasız en büyük medya gücü , tıp ve sağlık gündemi, haberler, tıp eğitiminden tıpta uzmanlık sınavı’na, mecburi hizmetten, mizah ve sosyal paylaşımlara dair her şeyi bulabileceğiniz adresler.

Facebook: www.facebook.com/doktorlarsitesi
Twitter: www.twitter.com/doktorlarsitesi
Instagram: www.instagram.com/doktorlarsitesi
Web: www.doktorlarsitesi.net


2. Medimagazin

Sağlık camiasının en çok takip ettiği kurumsal haber sitesidir. Genel Yayın Yönetmenliği’ni yine bir hekim olan meslektaşımız Dr. İbrahim Ersoy yapmaktadır.
Facebook: www.facebook.com/MedimagazinGazetesi
Twitter: www.twitter.com/medimagazin
Web: www.medimagazin.com.tr


3. Tıp Öğrencileri ve Hekimler

Tıp öğrencileri ve hekimler tarafından yönetilen bir platformdur. Dolayısıyla öğrenciler adına yapılan birçok paylaşımı burda bulacaksınız.

Facebook: https://www.facebook.com/TIPsayfasi/
Twitter: www.twitter.com/TIPsayfasi


4. TIP ve Mizah

Tıbbın içinde çok geniş mizah olduğunu da keşfetmeye hazır mısınız

Facebook: https://www.facebook.com/TIPveMizah/
Twitter: www.twitter.com/TIPveMizah
Instagram: www.instagram.com/TipveMizah


5. Türk Tıp Öğrencileri Birliği

 Bir tıp öğrencisinden daha fazlası…”sloganı ile kurumsal bir oluşum olan Türk Tıp Öğrencileri Uluslararası Birliği, Dünya Sağlık Örgütü’nün öğrenci kolu olan IFMSA’in Türkiye temsilcisidir.
Yurtiçi ve yurtdışında çok fazla sayıda ve önemli faaliyetlere etkinliklere imza atmaktadır.

6. Facebook Grupları, bu facebook gruplarına da mutlaka katılın

Tıp Fakültesi Öğrencileri

Sağlık Çalışanlarının Sesi


7. Tıbbiyeli Sözlük
artık tıbbiyelilerin de sözlüğü var, yazın çizin karalayın, özgürsünüz.

Tıpta Uzmanlık Sınavı bir gün kapınızı muhakkak çalacak, hatta zamanınızı da iyi çalacak, bu nedenle şimdiden TUS hakkında bilgi sahibi olmak, veri ve analizleri takip etmek, çalışma motivasyon vb konularda bilgi almak için en iyi ve en doğru adres. Uzm. Dr. Fatih BATI (Hipokrat Yeminli Dr) tarafından yönetilmektedir.
 TUS Analizleri

‘Tıbbın Bilimsel ve Sosyal Yönü’ sloganıyla yola çıkmış, hekimlerle beraber kadrosunu ağırlıklı olarak tıp öğrencilerinin oluşturduğu Yeni Nesil Tıp Dergisi’dir. Bu dergide yazar olarak görev almak için başvuru da yapabilirsiniz.

10. Olmazsa olmaz Twitter Hesapları
Bu başlıktaki twitter hesaplarını her tıp öğrencisi ve her hekimin mutlaka takip etmesi gerektiğini düşünüyoruz.

11. Bu twitter Hesaplarını da Takip Edin Pişman olmayacaksınız

Yorum bırakın