BAKANI BİLE KANDIRDI! Meslek Lisesinden Hacettepe Tıp Haberi YALAN ÇIKTI!

Türkiye, Hacettepe Tıp Fakültesi’ni kazandığını açıklayan N.K’yı konuşuyor. Ancak durum hiç de öyle değilmiş. Başta Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve milletvekillerinin sosyal medyadaki tebrik mesajlarını bir bir silmesi üzerine şüphelenip araştırmaya başladığımız başarı öyküsünden bir skandal ortaya çıktı. Öyle ki Milli Eğitim Bakanlığı, Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve N.K’nın okuduğu lise de resmi internet sayfasından başarı hikayesinin haberlerini kaldırdı.

Turgut ERAT / Yurdagül UYGUN
Meslek lisesi mezunu olan ve Hacettepe Tıp Fakültesi’ni kazandığını açıklayan öğrencinin tıp Fakültesini kazanmadığı ortaya çıktı. Radyo Televizyon Grafik Animasyon bölümü mezunu olan öğrencinin sınav sonuç kağıdında oynama yaptığı, ancak sonuçlarda çelişki olmasına rağmen bu durumu kimsenin incelemediği anlaşıldı. Öğrenciyi Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da makamında kabul ederken, il milli eğitim müdürü ve çok sayıda milletvekili de tebrik etmişti.

LİSTEDE BÖYLE BİR İSİM YOK

Gazetelere sayfa sayfa haber olan N.K sosyal medya hesaplarından da tebrikleri kabul etti. Facebook ve instagram hesaplarından hayalinin beyin cerrahı olmak istediğini yazdı. Dahası N.K.’nin üzerinde oynama yaptığı sonuç belgesiyle Hacettepe Tıp Fakültesi’ne kaydını yaptırdığı iddia edilirken, Hacettepe Üniversitesi bu öğrenciye ait herhangi bir kayıt olmadığını belirtti.

bakanlik

Ankara’da öğrenci evi de tuttuğu öne sürülen N.K’nın sonuçlarla oynadığının ortaya çıkmasının ardından başarı twitleri atan milletvekileri birer birer twitlerini sildi. Bakanlık ise resmi sayfasından paylaştığı başarı hikayesini erişime kapattı.

BAKANLIK “SORUŞTURMA AÇILDI”

Öğrenci hakkında soruşturma başlatıldığı öne sürülürken, skandal hakkında bilgi almak için aradığımız N.K’nın okuduğu lisede ise hiç bir yetkili bilgi vermek istemedi. N.K’yı tebrik edenler arasında bulunan Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde ise bir çalışanın yakınının cenaze töreni olduğu gerekçesiyle olay hakkında bilgi verecek kimsenin binada bulunmadığı açıklandı.

SKANDAL BAŞARI HİKAYESİNEN GİDEN SÜREÇ NASIL İŞLEDİ?

Kütahya’da meslek lisesi mezunu olan bir öğrenci, tıp fakültesini kazandığını açıklamıştı. Öğrencinin başarısını Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz makamında kabul ederek tebrik ederken, il milli eğitim müdürü, mezun olduğu okul, milletvekilleri, gittiği özel öğretim kursu da sosyal medya ve sitelerinde paylaşarak duyurmuştu.

Ancak geçen yıl meslek lisesinden mezun olan N.K.’nin tıp fakültesini kazanmadığı ortaya çıktı. Kütahya’daki bir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Radyo Televizyon Grafik Animasyon Bölümü’nü bitiren N.K.’nin sınav sonuç kağıdında oynama yaptığı ancak bu durumu kimsenin fark etmediği anlaşıldı.

kutahya

N.K.’nin hem YGS hem de LYS sonuçlarında oynama yaptığı, buna karşın bu sonucu ne mezun olduğu okulun ne de gittiği özel öğretim kursunun incelemediği ortaya çıktı.

N.K.’nin sosyal medya üzerinden paylaştığı sonuçları değerlendiren eğitimciler, şu hataları buldular: “Matematikte iki soru değerlendirmeye alınmadı. Bu nedenle 80 yerine 78 soru üzerinden değerlendirme yapıldı. Ancak sonuç kağıdında 75 doğru 5 yanlış görünüyor. Yani 80 soru… Ayrıca YGS-1’de 483.2 puan alan aday sıralamada 270. olması gerekiyor. Ancak sonuç belgesinde 757. görünüyor. Hacettepe Tıp MF-3 ile öğrenci alıyor. MF-3’te 1001. olan bir adayın 4621 puan alması gerekiyor. Ancak sonuç belgesinde bu puan 478.269. Bu arada orijinal sonuç kağıdında puanlar virgülden sonra 5 haneli olmasına karşın, öğrencinin açıkladığı belgede üç haneli.”

Diğer yandan, N.K.’nin tıp fakültesini kazanmadığı ortaya çıkınca Milli Eğitim Bakanlığı, Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü de öğrenciyle ilgili internet sitelerine koydukları haberi kaldırdı. Öğrencinin başarısını tweet atan milletvekilleri de attıkları tweet’i sildi.

Yorum bırakın