Aynı Tıp Fakültesinde Son Üç Yılda 4 Öğrenci İntihar Etti!

AYDIN Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Fakültesi 4. sınıf öğrencisi 24 yaşındaki Bilge Özlü, okuduğu fakültenin çatısına çıkarak yaklaşık 25 metreden kendisini boşluğa bıraktı. Hastaneye kaldırılan Özlü, kurtarılamadı.

Psikolojik sorunları nedeniyle tedavi gördüğü öne sürülen Bilge Özlü, bugün saat 14.00’te, ADÜ Tıp Fakültesi binasının çatısına çıkıp, yaklaşık 25 metre yükseklikten kendisini boşluğa bıraktı. Beton zemine düşerek ağır yaralanan Özlü, olay yerine sevk edilen ambulansla, ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Yoğun bakımda tedaviye alınan Bilge Özlü, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Genç kızın hastaneye akın eden arkadaşları büyük üzüntü yaşadı.

Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Aldığımız bilgiye göre bu ilk intihar vakası değil! Son üç yılda aynı fakülteden 4 tıp öğrencisinin intihar ettiği bilgisine ulaştık.
– 2015; Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi 2’inci sınıf öğrencisi 20 yaşındaki Samet Olucak, bilinmeyen bir nedenle bunalıma girerek, kaldığı yurdun 4’üncü katından atladı.
– Geçtiğimiz yıllarda Yabancı uyruklu bir öğrenci de intihar etti.

– 2017; bir başka tıp öğrencisi daha intihar girişiminde bulunuyor ve erken müdahale ile kurtuldu.

– 2017; Tıp Fakültesi 4. sınıf öğrencisi 24 yaşındaki Bilge Özlü fakültesinin çatısından atlayarak intihar ediyor ve malesef kurtarılamıyor.

Rektörlük bu kadar sıklıkla yaşanan bu intihar vakalarını araştırıyor mu acaba? Bununla ilgili bir ekip komisyon vb. kuruldu mu? Yoksa bu durum normal mi karşılanıyor? Taziye mesajı yayınlayıp geçiştiriliyor mu?

Adnan Menderes Üniversitesi Rektörlüğü’nü bu konu üzerinde hassasiyetle durmaya davet ediyoruz.

 

Aynı Tıp Fakültesinde Son Üç Yılda 4 Öğrenci İntihar Etti!” üzerine 3 yorum

  1. Attığımız her adımda sınıfta kalmakla tehdit edildiğimiz bir okul oldu burası.Belki bu durum yaşananlar için küçük de olsa bir neden olabilir

    Beğen

  2. Hacettepe Tıp’a bir bakın derim her sene birisi intihar ediyor. Öğrenciler arasında prozac kullanımı yaygın yüzlerce öğrenci sınıfta bırakılıyor. İlk sene önlük töreninde dekanın sizi insanlıkta çıkaracağız adeta bir melek yapacağızdan kastının bu olduğunu bilemezdik…

    Beğen

  3. Süleyman Demirel Üniversitesinde bulunduğum süre içerisinde her sene tıp fakültesinden intihar haberi aldık. Tıp öğrencileri arasında intihar yaygınlaşıyor. Artık buna gözünüzü yummaktan vazgeçin. İnsanlara çok kaliteli eğitim veriyormuş gibi insan kimliğini notla değerlendirmeyi bırakın. Tıp öğrencilerine bu lafım da: not herşey değil, daha iyi not almak için arkadaşlarına düşman olup,yalan söyleyip,tüm sosyal şeylere sırtınızı dönmeyin.. sonunda sadece tıp biliyorsunuz, insanlık kalıyor, kültür kalıyor.. bu hayat yalnızca tıpla yaşanmaz.. harcamayın ömrünüzü.. hem kültür sanat,hem tıp öğrenip hem de arkadaşlarınız dostlarınız olabilir.. bunlar olmayınca yalnız başına ölüp giden insanlar görüyoruz ya da gözünde fer olmadan yürüyen insanlar.. artık bu durumun herkes farkına varsın. Ben de doktorum ama doktorluktan başka şeylerin de olduğunu farkına varan bi doktor.. hiçbir şey için geç değil..

    Beğen

Yorum bırakın