Terör Sevici TTB’ye, İçişleri Bakanlığı Sağlık Bakanlığı ve Sağlık-Sen’den Dava

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından terör örgütlerine yönelik Afrin bölgesinde başlatılan Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin “savaş bir halk sorunudur” tanımlaması yapan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyesi 11 kişi hakkında soruşturma başlattı.

İçişleri Bakanlığı, dün Türk Tabipler Birliği hakkında, Afrin’e yönelik değerlendirmeleriyle ilgili olarak suç duyurusunda bulunulacağını açıklamıştı. Açıklamada, “Merkez Konseyi üyelerinin görevlerine son verilmesi amacıyla dava açılmasını talep etme zorunluluğu hasıl olmuştur.” denilmişti.


Sağlık Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetlerince yürütülen Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin yaptığı açıklamalar nedeniyle 11 üyenin yer aldığı Türk Tabipleri Birliği Merkezi Konseyinin görevlerine son verilmesi amacıyla Ankara Asliye Hukuk Mahkemesine başvurdu. 

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’ın talimatı üzerine Bakanlıkça verilen dava dilekçesinde, “Türkiye’nin varlığını tehdit eden bölücü terör örgütüne karşı yürütülen mücadeleyi zaafa uğratacak, devleti ve milleti uluslararası kamuoyunda suçlu gösterecek şekilde açıklama yapan ve amaçları dışında faaliyet gösteren TTB Merkez Konseyinin, 6023 sayılı Türk Tabipleri Birliği Kanunun EK 2’nci maddesi uyarınca görevlerine son verilmesi” talebinde bulunuldu.

TTB’nin, PKK’nın karakol basarak asker şehit etmesine, canlı bomba katliamlarına ses çıkarmadığının öne sürüldüğü dilekçede, “TTB yöneticilerinin, ülkenin beka sorunu olarak görülen bir meseledeki, esasen barış hareketi niteliğindeki bir operasyonu halk sağlığı sorunu olarak görmesi ve bunun durdurulmasını istemesini vatanseverlik yönünden mahkemelerin takdirlerine bırakıyoruz.” ifadesine yer verildi.

Soruşturma başlatıldı

Öte yandan, Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili açıklamaları nedeniyle TTB Merkez Konseyi üyeleri hakkında İçişleri Bakanlığının suç duyurusu üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca da soruşturma başlatıldı.

Soruşturma, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama”, “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, devletin kurum ve organlarını aşağılama” ve “terör örgütü faaliyetlerini meşru gösterme” suçlarından yürütülecek.


Sağlık-Sen üyeleri, Türk Tabipleri Birliği (TTB) hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, adliye önünde yaptığı basın açıklamasında, Türk Silahlı Kuvvetlerinin terör örgütü mensuplarına yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı’nın milletin tam desteğiyle devam ettiğini söyledi.

Sağlık çalışanlarının da güvenlik güçlerinin hemen arkasında yer alarak canı pahasına bu mücadeleye katıldığını belirten Memiş, “Bazı sözde meslek örgütleri, terör dili kullanarak terör savunuculuğu yapmaktadır. Bu örgütlerden biri de TTB’dir. Milletimizin ve temsil ettiği hekimlerin yanında duruş sergilemeyen Türk Tabipleri Biriliği, yaptığı açıklamayla terörle mücadeleyi savaş olarak nitelemiş ve bu mücadelenin hemen sona erdirilmesi çağrısında bulunmuştur.” dedi.

Terör Sevici TTB’ye, İçişleri Bakanlığı Sağlık Bakanlığı ve Sağlık-Sen’den Dava” üzerine bir yorum

Yorum bırakın