Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Üyeleri Gözaltına Alındı

TÜRK Tabipleri Birliği’nin 11 yöneticisi hakkında Afrin operasyonuyla ilgili yaptıkları ‘Savaş bir halk sağlığı sorunudur’ başlıklı açıklama nedeniyle ‘terör örgütü propagandası yapmak’ suçlamasıyla gözaltı kararı çıkarıldı. ‘

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Türk Tabipleri Birliği (TTB) yetkilileri hakkında yürütülen soruşturma kapsamında, 11 yönetici hakkında gözaltı kararı verildi.

TTB Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel, Sezai Berber, Sinan Adıyaman, Selma Güngör, Şeyhmus Gökalp, Hande Arpat, Ayfer Horasan, Taner Gören, Funda Obuz, Yaşar Ulutaş ve Nazım Yılmaz’ın gözaltı listesinde olduğu öğrenildi.

Soruşturma kapsamında İstanbul’da gözaltına alınan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Mehmet Raşit Tükel ile üye Taner Gören, Ankara’ya getirildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan konuyla ilgili açıklamada ”Başsavcılığımızca Türk Tabibleri Birliği yetkilileri hakkında 3713 sayılı Kanun uyarınca yapılmakta olan soruşturma kapsamında 11 yönetici hakkında gözaltı kararı verilmiş olup  Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi görevlilerince yasal işlemler bu sabah itibarıyla başlatılmıştır” denildi.

Savcılığın gözaltı yazısında “Başsavcılığımızca yürütülmekte olan silahlı terör örgütü PKK/KCK/PYD/YPG’nin propagandası yapmak, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme suçlarından yapılan soruşturma esas olmak üzere” ifadelerine yer verildi. Gözaltı kararında “şüphelilerin atılı suçu işlediğini düşündürebilecek emareler” bulunduğu savunuldu. Ankara 1. Sulh Ceza Hâkimliği’nin kararında ise “Türkiye’nin Afrin’de gerçekleştirdiği meşru müdafaa kapsamındaki operasyonları tezyif edici, PYD unsurlarının gerçekleştirdiği silahlı eylemleri meşru gösterici mahiyette ibareler bulunan bildirinin yayınlandığının bildirildiği” ifade edildi.

BAKAN DEMİRCAN’DAN AÇIKLAMA: GÖREVDEN ALINMALARI İÇİN DAVA AÇTIK

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Türk Tabipleri Birliğine yönelik soruşturmaya ilişkin, “Tabipler Birliği, Türk tabiplerini temsil eder noktada değildir. Böyle bir açıklamayı yapmaya hakkı yoktur. Büyük yanlış yapmıştır. Gereken de hukuk nezdinde yerine getirilecektir” dedi.  Bakan Demircan bakanlıkta gerçekleştirilen bir toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Demircan, TTB tarafından yayınlanan bildirinin tüm sağlık camiasını yaraladığını ifade etti. Bakan Demircan “TTB’nin bir şeyler ima eder gibi bir bildiri yayınlaması hepimizi yaraladı. Bu milletin karşı karşıya kaldığı saldırılara karşı yapılmış basit bir açıklama olarak algılanmaması gerekir. Böyle bir zamanda, böyle bir açıklama yapmanın hukuki bir sorumluluğu da vardır, bu açıklamadan sonra hukuk harekete geçmiştir ve yasal işlem başlatılmıştır. TTB, Türk tabiplerini temsil eder noktada değildir. Böyle bir açıklamayı yapma hakları yoktur. Ayrıca Bakanlık olarak dün Merkez Konsey üyelerinin görevine son verilmesi amacıyla dava açtık. TTB yasası bize denetleme görevi veriyor, biz de bu konuda gerekeni yaptık” şeklinde konuştu.

Yorum bırakın