14 Mart Tıbbiyeliler Derneği, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle İş Birliği

14 Mart Tıbbiyeliler Derneği, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi iş birliğindeki seminer kapsamında, 13 Türk doktordan oluşan ekip Türk Dünyası Acil Tıp Eğitimi Programı (TAEP) çerçevesinde Taşkent Mezuniyet Sonrası Tıbbi Eğitim Enstitüsü ile Buhara İbn-i Sina Tıp Fakültesi’nde 9-12 Nisan 2019 tarihleri arasında Özbek doktorlara acil tıbbi yardım konularını anlattı.

Geçtiğimiz yıl Kazakistan’ın Türkistan şehrinde ilki düzenlenen söz konusu program bu sene de YTB ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi iş birliğinde programı Özbekistan’da gerçekleştirildi.

Taşkent ve Buhara şehirlerinde eş zamanlı olarak 3 gün süren eğitim programı kapsamında 200 Özbek doktora acil tıp kapasite arttırma konuları anlatıldı. Temel yaşam desteği, triaj, acil tıbbi durumlara yaklaşım gibi konularda önce teorik sonrasında ise pratik eğitimler gerçekleştirildi.

Programla Özbekistan’da sağlık alanındaki bilgi ve tecrübe paylaşımı arttırıldı. Taraflar arasındaki kadim dostluk sağlık alanında da geliştirildi. Eğitici ekip ve katılımcılar tarafından eğitim programının verimliliği vurgulandı ve TAEP’lerin bundan sonra da artarak devam edeceği belirtildi.

Yorum bırakın