Tıp Öğrencilerini Sevindiren Genelge! Herkes Uygulanmasını İstiyor

Tıp fakültesi son sınıf öğrencileri olan “intörn hekim” ya da yeni adıyla “ön hekim” eğitimi yıllardır tüm tıp fakültelerinde en büyük öğrenci problemlerinin başında geliyor. Zaman zaman tek tük fakültelerde buna yönelik çözüm arayışları ve iyileştirmeler yapılsa da yaygınlaşmadığı için bu eğitim sorunu devam ediyor.

Necmettin Erbakan Üniversitesi 25.12.2019 tarihli bir genelge yayımlayarak, üniversite senatosu tarafından kabul edilen Meram Tıp Fakültesi İntern Hekimlik Dönemi Yönergesi’ni yürürlüğe koydu.

Bu yönergeye göre artık aktif mesleğe sayılı günleri kalan intörn hekimler, staj yaptıkları anabilim dallarında birer “asistan doktor” gibi görev alacak.

Yardımcı sağlık personelinin görevlerinin, işgücü açığını gidermek amacı ile, intern hekimlere yaptırılmamasının altı da özellikle çizildi.

Yayımlanan genelgede “Hemşirelik Yönetmeliği” de hatırlatılarak, özellikle hemşire görevlerinin intern hekimlere yaptırılmaması vurgusu yapıldı.

Meram Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin Vatansev imzasıyla yayımlanan genelge ve intern hekim yönergesinin diğer tıp fakültelerine de örnek olması ve titizlikle ödün vermeden uygulanması bekleniyor.

Genelge tıp camiasında tıp öğrencileri tarafından memnuniyetle karşılandı.

Yorum bırakın