İstanbul Tıp Fakültesi Zor Günlerinde Dahi Dünya Tıp Literatürüne Girmeye Devam Ediyor! İşte Bir Cerrah Daha Türkiye’nin Gururu Oldu

Giresun’dan tedavi için İstanbul’a gelen 33 yaşındaki hastanın şah damarını 360 derece saran tümörü başarılı bir ameliyatla temizleyen, İstanbul Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı’nda Öğretim Üyesi Prof. Dr. Onur Selçuk GÖKSEL, yaptığı bu cerrahi operasyonla dünya tıp literatürüne girmeyi başardı.

Giresun Bulancak’ta yaşayan 33 yaşındaki Sencan Tomak’ın 2011’de ikiz çocuklarını dünyaya getirmesinden sonra boynundaki şişlikle başladı. Genç hasta derdine çare ararken Çapa’da görev yapan Prof. Onur Göksel’e ulaştı. Göksel, kalbinden başlayıp boyun bölgesine kadar olan şah damarında bir tümör oluştuğunu tespit ettiği hastasını takibe aldı. Bu arada tümörün fotoğrafını çekip, Avrupa Damar Cerrahisi Derneği’nin başkanlığını yapan ve dünyada en önemli otoritelerden biri olan Prof. Ross Naylor’a gönderdi. Naylor, literatürde böyle bir tümör olmadığını bildirdi. Göksel, bu arada durumu su içemeyecek kadar ağırlaşan hastası Sencan Tomak’ı, 23 Ocak’ta ameliyata aldı.


Şah damarındaki tümörden kurtulan Sencan Tomak, duygularını “İçtiğim su bile boğazımdan geri geliyordu. Ameliyat oldum, yeniden doğdum. Onur hocama minnettarım” diye ifade etti.

BAŞARI ÇAPA’NIN YANİ İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ’NİN
Ameliyattan sonra açıklama yapan İstanbul Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Onur Göksel, bu süreçte ameliyatta da birlikte çalıştığımız KBB Uzmanı Prof. Dr. Serkan Orhan ile çok güzel bir başarıya imza attık. Kendisine çok teşekkür ediyorum.

Operasyon başarılı geçti ve hastanın şah damarını 360 derece saran tümör tamamen temizlendi. Prof. Göksel, Tomak’ın şah damarından aldığı tümörün şekli, türü ve konumu itibariyle tıp litaratüründe daha önce rastlanmadığını belirtti. Prof. Göksel, bu operasyonda esas başarının Çapa çalışanlarına ait olduğunu da vurguladı. Bunun gerekçesini ise, “Türkiye’de modern tıbbın başladığı kurum burasıdır. İstanbul Tıp Fakültesi bugünlerde zor günler geçiriyor. Ama bu şartlarda bile hayat kurtarmaya ve cesaret edilemeyen ameliyatlar yapmaya devam ediyoruz. Fakülte olarak yıkılmadık, ayaktayız” diye açıkladı. Haber

Prof. Dr. Onur Selçuk GÖKSEL, 2005 yılında İ.Ü. İstanbul Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı’nda çalışmaya başlamıştır. Halen aynı bölümde Profesör ünvanı ile öğretim üyesidir. Ulusal ve uluslar arası 100’e yakın makalesi, 200’e yakın bildirisi mevcuttur. Yurt içinde ve Amerika Birleşik Devletleri dahil olmak üzere birçok ülkede konuşmacı ve bilimsel kurul üyeliği görevi ifa etmiştir.

European Association for Cardiothoracic Surgery- EACTS; European Society of Vascular Surgery (ESVS), European Society for Cardiovascular Surgery (ESCVS), Asian Society for Cardiovascular Surgery (ASCVS), International Society for Endovascular Specialists (ISES), Ulusal Türk Kalp Damar Cerrahisi Derneği, Ulusal Fleboloji Derneği gibi birçok meslek kuruluşunun üyesidir.

Çok iyi derecede İngilizce bilmektedir.

İstanbul Tıp Fakültesi Zor Günlerinde Dahi Dünya Tıp Literatürüne Girmeye Devam Ediyor! İşte Bir Cerrah Daha Türkiye’nin Gururu Oldu” üzerine bir yorum

Yorum bırakın