Sağlık Bakanlığı Tüm İzinleri İptal Etti! Çalışan Anne Babalar isyan etti “Tatil verilen Çocuğuma Kim Bakacak?”

Cumhurbaşkanlığı tarafından duyurulan izin kapsamı yeniden düzenlenerek Sağlık Bakanlığı’na bağlı çalışan tüm kamu görevlileri için yasal mazeret izinleri hariç tüm izinler durduruldu. Çocuklarına okul tatili verilen ve her ikisi de çalışan ebeveynler ise bu karara tepki gösterdi ve kaygılarını dile getirdi; “Çocuğumuza kim bakacak?”.

Cumhurbaşkanlığı tarafından 13 Mart 2020 tarihli ‘İdari İzin’ konulu resmi belgede kamu kurum ve kuruluşlarında okul öncesi ve ilköğretimde çocuğu bulunan kadın çalışanlarının yıllık izin taleplerinin karşılanması, yıllık izin hakkı bulunmayanlar için mazeret izinlerinin kullandırılması Cumhurbaşkanınca uygun görüldüğü ifade edilmişti.

Aynı gün 13 Mart 2020 tarihli Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan ‘Personel İzinleri’ konulu belgede ise yasal mazeret izinleri hariç Sağlık Bakanlığına bağlı çalışan bütün personelin ikinci bir emre kadar yıllık izinleri durdurulmuştur, açıklaması yer aldı.

Bu karar karşısında aileler şaşkına döndü. Anne – babası Sağlık Bakanlığında çalışan ve okul tatili verilen çocuklara kim bakacak? Aileler bu önemli sorun için yetkililerden çözüm ve açıklama bekliyor.

Yorum bırakın