33 yaşında sağlık çalışanı arkadaşımız Covid19 nedeniyle yaşamını yitirdi

İstanbul’da Acıbadem International Hastanesi’nde hostes olarak çalışan 33 yaşındaki Dilek Tahtalı, koronavirüs tanısıyla tedavi gördüğü Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim Araştırma Hastanesi’nde hastalığa yenik düştü. Dilek Tahtalı, 7 Mart günü hastalığının belirtilerine dair bir sosyal medya paylaşımı yapmıştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise Türkiye’de ilk kovid-19 vakasının 11 Mart günü tespit edildiğini açıklamıştı. Dilek Tahtalı, Türkiye’de şu ana kovid-19 sebebiyle hayatını kaybeden, bilinen en genç insan ve ilk sağlık çalışanı!

Gerçek Gündem’in haberine göre, hayatını kaybeden Dilek Tahtalı’nın CHP 24. Dönem Amasya Milletvekili Ramis Topal‘ın yeğeni olduğu, 12 gündür karantinada bulunan Tahtalı’nın ailesinin ise test sonuçlarının negatif çıktığı öğrenildi.

Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim Araştırma Hastanesi tarafından düzenlenen hastane muayene formunda, 23 Mart 2020 tarihinde 33 yaşındaki Dilek Tahtalı için koronavirüs (Kovid-19) tanısı konulmuştu.

Ölüm belgesine bulaşıcı hastalık yazıldı

Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim Araştırma Hastanesi tarafından düzenlenen ölüm belgesine “Bulaşıcı Hastalık (Doğal Ölüm)” yazıldı.

Dilek Tahtalı’nın vefatı sonrası, cenazesinin memleketi Amasya’da Beden Köyü’nde yarın (26 Mart Perşembe) defnedileceği öğrenilirken ve ölümünün koronavirüsten olduğunu duyuran İstanbul Beden Köylüler Sosyal Yardımlaşma Derneği tarafından sosyal medyada şu paylaşım yapıldı:

“Köyümüz halkından İstanbul’da ikamet etmekte olan İsmail ve Şenel Tahtalı’nın biricik kızları Dilek Tahtalı, yakalandığı hastalığa (KORONAVİRÜS) yenik düşerek hakka yürümüştür”.

Yorum bırakın