Bir Garip Mezuniyet !

Biz Kocaeli Tıp öğrencileri olarak bu sene online bir törenle mezun edildik. Ancak bu tören hiç umduğumuz gibi olmadı.

Mezuniyetin online yapılacağı bize çok geç haber verildi. Fikrimiz sorulmadı. Biz açık alanda diğer üniversiteler gibi sosyal mesafeye uyarak bir tören yapmak istedik. Bunun için çeşitli alternatif teklifler sunduk. Ancak tüm tekliflere kulak tıkandı ve söylediklerimiz yok sayılarak online mezuniyette karar kılındı.

Daha sonra online mezuniyet zorunlu tutuldu. Bu mezuniyetimiz için beyaz önlük giymemiz söylendi. Yayını ailelere Youtube aracılı izletebileceğimizi söylediler. Biz de elimizdekiyle yetinmek umuduyla sabah hazırlanıp ekran karşısına geçtik. Yayın başladığında hepimizin görüntüleri açıktı. 250 kişi beyaz önlükle bekliyorduk. Daha sonra görüntülerin hepsi kapatıldı, seslerimiz zaten kapalıydı. Dönem birincisi arkadaşımız konuşurken onu da göremedik. Chatten yazdık kameralarımızı açın diye açmadılar. Mezunların isimleri dahi okunmadı.

Son olarak en azından yemin edeceğiz diye heveslendik ancak o esnada bile kamera ve mikrofonlarımız kapalıydı. Kimse yemini tekrarlayamadı. Yeminin ardından bir veda konuşması bile yapılmadan törenimiz bitmiştir denildi ve program kapatıldı.

Kısacası tören boyunca aileler ve biz siyah bir ekran izlemek zorunda kaldık. Bu tören bizim değildi. Yeminimizi edemediğimiz için #Yeminsizdoktorlar olarak böyle bir video çekmek istedik.

Yorum bırakın