Sağlıkta yerli üretim dönemi

İlaç ihtiyacının % 60’ı yerli üretimle karşılanacak

Hükümet, ilaçtan tıbbi aygıta kadar yerli üretim için yapısal dönüşüme gidecek. Bu amaçla ilaç ihtiyacının yüzde 60’ı yerli üretimle karşılanacak.

Türkiye’de ilaç ihtiyacının Minimum yüzde 60’ının yerli üretimle karşılanmasından tıbbi aygıtların milli imkanlarla üretimine kadar yol haritası çizildi. Bu amaçla, kurumsal yapılanmaya da gidilecek. 

Akşam’dan Hakkı Kurban’ın haberine göre, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu koordinasyonunda yürütülen çalışmanın ana hatları şöyle: Global klinik araştırma yatırımlarından Türkiye’nin aldığı oran ve yürütülen klinik araştırma sayısı sene bazında yüzde 25 artırılacak. Sağlıkta finansal olarak sürdürülebilirlik önemli hedeflerden biri olacak. Bu amaçla, ilaç ve tıbbi aygıt alanında yerli üretimin artırılması temel amaç olarak öngörüldü. Bu çerçevede, “Sağlık Endüstrilerinde Yapısal Dönüşüm Programı” uygulanacak. 

İLACIN % 60’I YERLİ OLACAK

İlaç ve tıbbi aygıtta “yüksek katma kıymetli ürün üretebilen, küresel pazarlara ürün ve hizmet sunabilen ve yurtiçi ilaç ve tıbbi aygıt ihtiyacının daha büyük bir kısmını karşılayabilen” bir üretim binası hedefleniyor. Bu kapsamda, yurt içi ilaç ihtiyacının kıymet olarak yüzde 60’ının yurtiçi üretimle karşılanması amaçlanıyor.


Kaynak : NTV

Sağlıkta yerli üretim dönemi” üzerine bir yorum

Yorum bırakın