Sağlıkta memnuniyet artmış..

Sağlıkta memnuniyet arttı deniyor..
Çok ilginç.
Galiba birileri yalan söylüyor.
Ama kim ?

Avrupa Birliği’nde her bir vatandaşın sağlığı için ortalama yılda 2 bin 868 dolar harcanıyormuş, sağlıkta memnuniyet oranı yüzde 62.(Bakın adamlar 2 bin 868 dolar ödüyormuş kişi başına, yine de %62 ‘si memnunmuş.)

Türkiye’de ise her bir vatandaşın sağlığı için yılda 913 dolar harcanıyor, Sağlık Bakanlığı sağlıkta memnuniyetin yüzde 76 olduğunu iddia ediyor.

Bakanlığa göre, Hükümet her birimizin sağlığı için Avrupa Birliği yurttaşlarının üçte birinden daha az para harcadığı halde biz halimizden daha memnunmuşuz!

Vay anasını be..!!

Hatırlıyor musunuz ?  Muayene katılım ücreti sadece 2 liraydı..!

Ama ne oldu.. Daha Genel Sağlık Sigortası’nın yürürlüğe girdiği  ilk gün muayene ücretlerine zam yapıldı. Çoğu kişi fark etmedi bile..
Artık devlet hastanelerinde yazılan her bir reçete için 10-12 lira, özel hastanelerde yazılan her bir reçete için 20-25  lira muayene ücreti ödeniyor.

Üstüne üstlük daha önce muayene ücreti ödemeyen SSK’lı aktif çalışanlar, yeşil kartlılar, kamu çalışanları ve emeklileri ile aile bireyleri de artık ücret ödemek zorunda..

Yav  bu durumdan nasıl memnun olunur. Eskiden muayene için para ödemezken şimdi her muayene için üstüne para ödüyorum diye sevinip memnun olan insanlar var mı gerçekten ?

Bakın arkadaşlar şunu bilmekte fayda var. Eğer devlet, sosyal devlet olma sorumluluk ve yükümlülüğündeyse, tüm yurttaşlarına ücretsiz, nitelikli ve adil olarak sağlık hizmetini sunmalıdır. Sağlık haktır. Para ile satılamaz. Kim ne derse desin sağlıklı olmak bir insan hakkıdır. Bu yüzden ben de bu hakkımı talep ediyorum.”Ne kadar para, o kadar sağlık hizmeti” anlayışına da HAYIR diyorum.

Sağlıkta memnuniyet artmış..” üzerine bir yorum

  1. gerçekten yazdıklarınıza katılıyorum .özel hastaneler bu ücretler alınıyor. her hastane kendi politakısını uyguluyor. hastaneler hizmet anlayısından ziyade ticari amaçla yurutulmesi moral bozucu . avrupa standartlarını yakalamamız gerekmektedir. ilk once insan saglığı ön planda olması gerekmektedir.

    Beğen

Yorum bırakın