Ersin Düzen’in TRT1’de Sunduğu Stadyum Programındaki BASIN YAYIN AHLAKSIZLIĞI Meclis’e Taşınıyor!

Hem sosyal medyada büyük yankı uyandıran ve hekimlerin büyük tepkisini çeken hem de sitemizde haberini yaptığımız (DEVLETİN TELEVİZYONU TRT1’DE DOKTORA KİN VE NEFRET YAYINI !) o skandal olay Meclis’e taşınıyor!
‘Böyle doktor görülmedi, vatandaşı bıraktı TV’de maç izledi’ diye verilen haber Meclis gündeminde. 

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen ÖĞÜT, TRT’de Stadyum programında “Böyle doktor görülmedi, vatandaşı bıraktı TV’de maç izledi” başlığı ile duyurulan ve yayınlanan haberin Türkiye’de yaşanmış gibi bir algı yarattığını belirterek, yayının hekimlere yönelik şiddete davetiye çıkardığını söyledi. ÖGÜT, “TRT’nin bu yayını etik ve ahlaki değil” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi veren Öğüt, konuyu Meclis gündemine taşıdı. Ülkemizde sağlıkta şiddetin had safhada olduğunu hatırlatan Ögüt şunları söyledi:

“Devletin televizyon kanalı olan TRT’nin 1. kanalında 18 Nisan 2015 Cumartesi akşamı yayımlanan “Stadyum” programında gösterilen görüntüler, başta sağlık çalışanları olmak üzere kamuoyunda tepki ile karşılanmıştır. “ Böyle Doktor Görülmedi Yaralanan Vatandaşı Bıraktı Televizyondan Maç İzledi!” cümleleriyle de programın resmi Twitter hesabından yapılan duyuruda ve programın içinde yayımlanan altyazı ve VTR’de başka hiçbir bilgi verilmeden olay Türkiye’de yaşanmış gibi algı yaratılmıştır.

Arjantin’de yaşandığı sonradan belirtilen görüntüler, hekimlere şiddete davetiye olduğu gerekçesiyle haklı tepkilere neden olmuş, vatandaşlar gerek sosyal paylaşım sitelerine gerekse haber sitelerine yaptığı yorumlarla tepkilerini dile getirmiştir.”

Devlet televizyonu TRT’nin yaptığı bu yayının genel anlamda da etik ve ahlaki olmadığını ifade eden Ögüt, Başbakan Davutoğlu’na şu soruları yöneltti:
Devletin televizyon kanalında sağlıkta şiddet körükleyerek doktorların hedef gösterildiği yayın ile ilgili gerekli incelemenin yapılması için ilgili birimlere talimat verilmiş midir; gelen tepkiler de göz önünde bulundurularak RTÜK’e inceleme başlatması için talimat verilmesi düşünülmekte midir?

TRT daha önce de Haber kanalından 25 Nisan 2012 tarihinde yayımlanan “Kuklagiller” adlı programda hekime yönelik şiddetle dalga geçtiği gerekçesiyle tepki toplamıştı. Bu kez de program süresince VTR’si girilen ve Türkiye’de yaşanmış gibi gösterilen olayın Arjantin’de gerçekleştiği ancak programın sonunda belirtilmiştir. Hekime şiddetin had safhada olduğu böylesi hassas bir dönemde ve Gazinatep’te Dr. Ersin Arslan’ın öldürülmesinin 3. Yıl dönümünde böylesi bir olayın sadece yayınsal bazda değil genel anlamda da etik ve ahlaki olduğunu düşünüyor musunuz?

Gerçek Gündem

Ersin Düzen’in TRT1’de Sunduğu Stadyum Programındaki BASIN YAYIN AHLAKSIZLIĞI Meclis’e Taşınıyor!” üzerine bir yorum

Yorum bırakın