Skandal Paylaşımları İle Gündem Olan Hemşire İlk Kez Kamera Karşısında Konuştu/VİDEO

Haber güncelleme 22 Ekim 2016

SAĞLIK BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA: O HEMŞİRELER EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILACAK!

Sağlık Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde bir devlet hastanesi ve bir özel hastanede hastalarla selfie çekip sosyal medyada yayınlayan bir hemşire, bir de hemşire adayı hakkında suç duyurusu yaptı.

Sağlık Bakanlığının konuya ilişkin açıklaması şöyle:

‘EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILACAKTIR’

‘Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ile güvence altına alınan “özel ve aile hayatına saygı” ilkesi ve Bakanlığımızca yayınlanan yönetmeliklerle pekiştirilen “Hasta mahremiyetine saygı” kuralı, kaliteli, güvenilir, ileri teknolojik ve bilimsel yöntemlerle desteklenen sağlık hizmet sunumu hedefimizin en önemli ve vazgeçilemez temel kuralıdır. Bilinmelidir ki, her kim tarafından, hangi yöntem veya araçla olursa olsun, hasta mahremiyeti ilkesine aykırı her türlü davranış ve eylem, T.C. Sağlık Bakanlığınca en ağır şekilde cezalandırılacaktır.

Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ’ın, bu konudaki hassasiyeti de herkesçe malumdur ve bu konuda Sayın Bakanımızın talimatı ile mevcut genelgeler ve mevzuata ek olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde, her koşul ve zeminde, tüm sağlık hizmet sunucularının ve kurumların hasta mahremiyetine tam uyumunu isteyen, ihlali halinde de gerekli cezai işlemlerin uygulanacağına dair yeni bir genelge yayınlanmıştır. HABERTÜRK


İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli hemşire E. G., tedavi gören hastaların fotoğraflarını çekip sosyal medya hesabından paylaşınca olay olmuştu. Sosyal medyada ‘linç’ edilen E.G., kameraların karşısına çıkarak, “Tamamen gençliğimden cahillikten kaynaklı çekimlerdi” dedi ve özür diledi.

HASTAYI GÖSTEREREK, “ÇOK PAHALIYA ALDIĞIM TABLO” DEDİ

E.G.’nin paylaştığı fotoğraflardan birine “Şu an evdeyim arkadaki de çok pahalıya aldığım tablo. 04.20 kafası. Ölmeye ramak kalalardan bir minicik tablo” notunu düştüğü görülmüştü.

SKANDAL PAYLAŞIMLAR SONRASI İLK AÇIKLAMA

Sosyal medyadaki skandal paylaşımlarının ardından ilk kez ATV’deki Son Durak programında açıklama yapan hemşire E.G., “Tamamen gençliğimin vermiş olduğu cahillikten kaynaklı çekimlerdi. Sonrasında çok pişman oldum. Tamamen cahillik yani.Sağlık Bakanlığı’nın hassas çizgisi zaten hasta mahremiyeti. Bu benim cahilliğimle kaynaklı.” dedi.


Önceki Haber: Sosyal Medyayı Ayağa Kaldıran Hemşire için Hastane ve Bakanlıktan Açıklama!


“HASTA YAKINLARINDAN ÖZÜR DİLERİM”

Pişman olduğunu, üzgünlüğünü dile getiren E.G, “Yoğun bakım ortamlarında böyle şeylere çok dikkat edilir. Türk halkından böyle bir hatadan dolayı özür dilerim. Sağlık Bakanı’ndan özür dilerim. Benim yaptığım hatayı herkes yapacak diye bir şey yok. Zor durumda bıraktığım başhekimim, başhemşirem ve meslektaşlarımdan özür diliyorum. Benim için çok büyük bir dersti. Daha dikkatli olunmasını önerebilirim. Hasta yakınlarından özür dilerim.” açıklamalarını yaptı.

“BEN DE AYNI TEPKİYİ VEREBİLİRDİM”

“Bu olaylar yüzünden bana dönüşler çok sert oldu.” diyen hemşire E.G, “Sosyal hesaplarımı dondurmak zorunda kaldım. Ailem ve yakınlarım da kapatmak zorunda kaldı. Böyle bir şey görsem ben de belki böyle tepki verebilirdim” ifadelerini kullandı.

İşte Hemşire Eren Gencer’in canlı yayında anlattıkları

Yorum bırakın