Erkek doktorlar bakın neden, meslektaşlarıyla evlenmek istemiyorlarmış

Doktorlar genelde doktorlar ile evlenir bunun bir çok sebebi vardır. Bunu geçtiğimiz aylarda şu yazımızda incelemiştik. Fakat tabi ki her doktor, hayatıı bir doktorla birleştirmek istemiyor. Yazarımız bu konu ile ilgili tıp öğrencilerine ve hekimlere soru yöneltti. Aldığı cevapları sizin için derledi. Erkek doktorlar bakın neden, meslektaşlarıyla evlenmek istemiyorlarmış;

– Kendi meslektaşımla evlenmek istemiyorum çünkü, ”çok yoğun bir iş temposunda çalışan bir eş istemiyorum, eviyle, çocuklarıyla ve benimle daha çok ilgilenen bir eş istiyorum”

– Kendi meslektaşımla evlenmek istemiyorum çünkü, ”Bir kadının erkekten daha zeki olması ya da aynı zeka seviyesinde olması, daha çok kazanması” gibi rekabet yaratan faktörlerle uğraşmak istemiyorum..

– Kendi meslektaşımla evlenmek istemiyorum çünkü, ”doktor bayanların çok daha güçlü olduklarını, kendi ayaklarının üstünde durabildiklerini, özgür olmak yolunda azmettikleri için, aciz duygusal yardıma muhtaç bir tablo çizmediklerini ve erkeğe kendini kahraman gibi hissettirmediklerini” dile getirmişler.

Her ne kadar bir doktoru, başka bir doktor anlar denilse de, ”birbirimize zaman ayıramadık” diyerek ayrılanların çoğunun meslektaş olduğunu savunanlar da olmuş.

İnsanların kendini anlayan ve kendisiyle aynı yollardan geçmiş, aynı sıkıntıları çekmiş ve muhtemelen çekecek olan biriyle hayatlarını birleştirmesinden daha güzel ne olabilir ki? Gerçekten evliliklerin sağlıklı yürümesi için mesleki farklılığın etkisi var mıdır sizce de?

Ecem ATLAS

Erkek doktorlar bakın neden, meslektaşlarıyla evlenmek istemiyorlarmış” üzerine bir yorum

  1. Farklı meslekten değil de yakın meslek gruplarından olması güzel olabilir, hemşire, eczacı, diş hekimi gibi. Hem birbirimizi anlar hem de bu tarz sorun yaratacak şeyler ortadan kalkar.

    Beğen

Yorum bırakın