EGZERSİZ Mİ DİYET Mİ ?

EGZERSİZ Mİ DİYET Mİ? Size spora gitmemekle ya da diyet yapmamakla ilgili karara bağlayacağınız ifadeler sunmayacağım ama yapılan çoğu araştırmalarda görülmüş verilerden bahsedeceğim. Ama ikisini de aynı anda yapamayacağınızdan mütevellit birini seçmenizi önereceğim.

Ne derler bilirsiniz, “egzersiz mutfakta başlar.”. Çok doğrudur bu söz. Eğer kilo vermeyi düşünüyorsanız, tavsiyem diyetinize dikkat etmeniz olacak. Yapılan araştırmalarda görülmüş ki 30 dakikalık bir egzersiz 300 -400 kalori kadar yakıyor ama aynı miktarı diyetinizden cips ve çerezleri çıkararak da yakabilirsiniz. Çoklu yapılan çalışmalara göre, spor yapmanın tek başına büyük kilo kayıplarına etkisinin, diyette yapılan değişiklere nazaran daha az olduğunu göstermiştir.

SPOR YAPMAK, İŞE YARAMIYOR MU? 

Hayır, böyle bir şey söylemiyorum hatta spora eşlik eden diyetle, sürdürülebilir formu korumak daha sağlıklıdır. Ve zindelik için, yapılan egzersizin değeri büyüktür. Kilo vermek ve sağlıklı olmak aynı şeyleri ifade etmiyor, biliyorsunuz. Ve kilo verirken, sağlam zihin ve zindelik için diyetinizi, egzersizle desteklemelisiniz.

 

Yorum bırakın