TÜRKİYE’DE İLK! COVİD-19 HASTALARI İÇİN HEKİM ONLİNE UZAKTAN TAKİP SİSTEMİ KANDA 16 DEĞERİ ANLIK ÖLÇECEK!

Biruni Üniversite Hastanesi Koronavirüs Covid-19 Hastalarına Uzaktan Hekim Online Takip Sistemi ile sağlık hizmeti sunmaya başladı.

Dünya’nın birçok ülkesinde kullanılan Türkiye’de ilk kez uygulanan bu sistem ile Covid -19 veya kronik hastalığı olan hastaların sağlık durumları ve yaşamsal parametreleri (kan değerleri) hekimler tarafından eş zamanlı, canlı olarak takip edilebiliyor.

Bu sistemde Koronavirüs şüphesi olan veya pozitif tanı almış hastalar evlerinde 7/24 hekim tarafından izlenebiliyor ve gerekli tedavileri anlık olarak planlanabiliyor.

60 SANİYEDE 16 PARAMETRE KAN DEĞERİ ÖLÇÜLEBİLİYOR

Hekim Online Takip Sistemi ile hastanın parmağına yerleştirilen ölçüm cihazı 60 saniye içinde 16 parametre kan değerini ölçülüyor. Sonuçlar eş zamanlı olarak Hekime gönderiliyor ve hekim zaman kaybetmeden tedavi planlamasını gerçekleştirilebiliyor.

16 Yaşamsal kan değeri

1. Hemodinamik nabız

2. Sürekli kan basıncı

3. Kardiyak output

4. Strok hacmi

5. Ortalama Arteriyel Basınç

6. OCG – Optik kardiyogram

7. Hemoglobin

8. Hematokrit

9. Kırmızı kan sayımı

10. Kan viskozitesi

11. Oksijen Doygunluğu (SpO2)

12. PCO2

13. PO2

14. O2 içeriği

15.CO2 içeriği

16. PH değeri

Numune (kan )almadan ağrısız ve hızlı ölçülebiliyor

Kan alma işlemi olmadan hastalığın seyrini anında izleme olanağı sunan bu uygulama ile hekimler hastaların fiziksel durumunu ve kan değerlerini hızlı ve güvenli bir şekilde takip edebiliyor.

Hekim Online Takip Sistemi hangi hastalar için uygundur?

Koronavirüs belirtileri ve şüphesi olanlar Koronavirüs tanısı alanlar Astım, KOAH ve kronik akciğer hastalığı olanlar Diyabet ve kalp hastalığı olanlar İleri yaş hastalar

Yorum bırakın