Sağlıkçılardan Uyuyarak Tepki #BendeUyuyaKaldım #YoTambienMeDormi

Meksika’da çekilen bu fotoğraf internette paylaşıldıktan sonra benzerleri dalga dalga sosyal medyada paylaşıldı.

Uyuyakalan Öğrenci
Uyuyakalmış öğrenci

Uyuyakalan bir tıp öğrencisinin fotoğrafını kendi blog sitesinde yayınlayan bir hasta dalga dalga yayılan bir tartışmanın fitilini ateşledi. Tıp öğrencisini yazısında eleştiri yağmuruna tutan bloger ne kadar yorgun olursa olsun onlarca hasta yardım beklerken şekerleme yapılamayacağını belirtiyor. Ayrıca doktorların kazançlarının yüksekliğine de atıfta bulunarak bu uyuyakalma olayını şiddetle kınıyor ve sorumsuzluk olarak addediyor.

İnternette yayılan bu fotoğrafla birlikte Latin Amerikadan başlayan tepkiler tüm dünyaya yayılmaya başladı. Nöbet ve/veya normal çalışma saatlerinde onlarca hasta kendisini beklerken kimsenin şekerleme yapamayacağını bu fotoğrafın da haksız bir eleştiri kaynağı olarak paylaşıldığı dile getiriliyor.

Başta doktorlar ve tıp öğrencileri olmak üzere, sağlık hizmetinde bulunan herkes fotoğrafı çekilen öğrenciye destek olmak için  kendi uyuyakalmış hallerinin fotoğraflarını yüklediler.

#YoTambienMeDormi (#BenDeUyuyaKaldım) etiketi ile sosyal medyada bu fotoğraflarla birlikte neden uyuyakalmış olabileceklerini ve neden bunun bu kadar acımasızca eleştirilmesinin doğru olmadığını da anlatmaya çalışıyorlar. Bununla birlikte sağlık çalışanlarının dünya genelinde uzun ve yoğun çalışma saatleri ve bunun hizmet alan toplumun sağlığını ne derece olumsuz etkileyeceğinin farkındalığı da ortaya konmuş durumda.

Instagram ve Twitter üzerinden paylaşılan bazı fotoğraflar

Instagram’daki tüm paylaşımları görmek için BURAYA tıklayınız.
Twitter’daki tüm paylaşımları görmek için BURAYA tıklayınız.

Sağlıkçılardan Uyuyarak Tepki #BendeUyuyaKaldım #YoTambienMeDormi” üzerine 2 yorum

Yorum bırakın