Televizyon Programında Yine Saçmaladılar! Psikiyatrist Olmadan Depresyonu Tartıştılar!

Habertürk TV’de yayınlanan ve Didem Arslan Yılmaz’ın sunduğu Türkiyenin Nabzı adlı program bir skandala ve rezalete imza attı. Programda bahsi geçen birçok konuda, konuya dair o alanda uzman olmamasına rağmen, programa konuk olan başta Prof. Dr. Canan Karatay olmak üzere program konukları İsmail Tokalak ve Dr. Ramazan Kurtoğlu, her konuda bilgi sahibi edasıyla görüşlerini dile getirdi. Psikiyatrik bozukluklar ve hastalıklar konusunda da ve özellikle “depresyon” konusuna değinen konuklar Bir Psikolog ve Psikiyatrist edasıyla bu konuda da konuşmaktan hiç çekinmediler.

Konunun uzmanı olmadan her şeyi bilen, her şey hakkında konuşanların görüş bildirdiği programa sosyal medyadan da büyük tepki yağdı. Başta program sunucusu Didem Arslan Yılmaz olmak üzere tv kanalı da böyle rezalet içerikli bir program nedeniyle tepki çekti.

Türkiye Psikiyatri Derneği programı kınayan bir mesaj yayımladı; “Antidepresanların tartışıldığı bir televizyon programında psikiyatristin bulunmamasını sağlık haberciliği açısından kınıyoruz.

Özellikle sağlık çalışanları, sağlık konularında konunun uzmanı olan kişilerin ekranlara çıkartılması ve konuşması gerektiğinin altını çizerek, herkesin her şeyi biliyor edası ile her konuda fikir beyan edip saçmalamasının artık önüne geçilmesi gerektiğinin altını çizdi ve artık Sağlık Bakanlığı’nın bu saçmalıklara ve safsatalara son vermesi gerektiğini belirtti.

Yorum bırakın